Docent geeft les aan kleine groep studenten

Lecturing in English in the International Classroom - training op maat

Lecturing in English in the International Classroom is een op maat gemaakte groepstraining voor het verbeteren van de taal- en communicatievaardigheden die je nodig hebt om effectief les te geven in het Engels.

Algemeen

Onder begeleiding van een van onze deskundige trainers ga je met een aantal collega's aan de slag met het ontwikkelen van je Engelse spreekvaardigheid en de kennis over academische taal die nodig is om lessen te structureren. Je leert duidelijke en boeiende uitleg te geven en groepsdiscussies te begeleiden.

De cursus geeft ook meer inzicht in de communicatieve voorkeuren en struikelblokken van jouw studenten, zodat je een comfortabele en productieve leeromgeving kunt creëren en ervoor kunt zorgen dat jouw colleges worden begrepen door jouw doelgroep. Je krijgt ook de kans om deze vaardigheden in de praktijk te brengen door mini-lessen te geven en feedback te ontvangen van de trainer en medestudenten.

Inhoud

Een selectie van de volgende onderwerpen wordt behandeld, afhankelijk van de behoeften van je groep:

• Een goede start van jouw colleges: doelstellingen definiëren, verwachtingen managen, een verstandhouding opbouwen met je studenten;
    • Gestructureerde lessen: structurerende woorden, regulerend discours, duidelijke koppelingen;
    • Duidelijke definities: sleutelwoorden definiëren, academisch versus gesproken taalregister; parafraseren;
    • Uitleg van visuals en gebruik van dia's: belangrijke informatie uitlichten, complexe gegevens beschrijven, diaontwerp;
    • Motiverende en gestructureerde interactie: effectief doorvragen, feedback geven, managen van groepsdiscussies;
    • Internationale lessen: beleefdheidsstrategieën, effectief gebruik van klemtoon in de zin en duidelijke uitspraak;

Zelfstudie

Naast deze sessies moet je zelfstudie-opdrachten inleveren via Brightspace. Deze opdrachten bestaan uit taalopdrachten, analyse van colleges, lezingen en besprekingen van academische literatuur over English Medium Instruction (EMI) en het voorbereiden van korte opdrachten en jouw eigen online mini-college. De zelfstudie neemt ongeveer 2-3 uur voor of na elke sessie in beslag, afhankelijk van de individuele leerbehoeften van de deelnemer.

Opzet

• 5 bijeenkomsten van 3 uur. In overleg met onze docenten bepalen we data en tijden waarop de cursus kan plaatsvinden.
    • Aantal deelnemers: minimaal 6 - maximaal 10

Certificering

Na het voltooien van alle modules en het insturen van de benodigde opdrachten ontvang je een certificaat als bewijs dat je de cursus voltooid hebt.

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal wordt geleverd door Radboud in'to Languages.

De training kan op de campus of bij jouw instelling worden gegeven.

Bepaal je niveau

Docenten dienen eerst een Oxford Online Placement Test (OOPT) te maken. Op basis hiervan bepalen we het niveau. Het benodigd niveau is B2-C2 (CEFR).

Plan je plaatsingstoets

Wat anderen over deze cursus zeggen

Lecturing in the International Classroom was a great experience and I would recommend it to everyone who teaches international students. To learn about direct and indirect cultures was extremely helpful, especially when it comes to giving feedback. Even though I thought my English is quite good, I was able to improve my intonation to sound more confident.

- Corinna Roth

Nader te bepalen
    Vrijgesteld van btw
    Onderwijsvorm
    Op locatie
    Intakegesprek

Factsheet

Type onderwijs
    Vergevorderd
    Eindresultaat
    Certificaat

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

info [at] into.ru.nl (maatwerk[at]into[dot]ru[dot]nl)