Aanbod onderwijs voor professionals
-
Leergang: Oplossingsgericht werken
Tijdens deze zesdaagse leergang word jij klaargestoomd om vanuit een oplossingsgerichte, positieve mindset te kijken naar casuïstiek, jezelf en de wereld om je heen.
Startdata
-
15 januari 2025
-
11 april 2025
-
22 september 2025
-
-
Schrijven met AI
Hoe kun je generatieve AI zoals ChatGPT effectief gebruiken bij het schrijven van teksten? In deze interactieve workshop leer je hoe je slim samenwerkt met AI-tools om je schrijfproductiviteit en -kwaliteit te verbeteren.
Startdata
-
03 december 2024
-
11 december 2024
-
11 december 2024
-
17 maart 2025
-
18 maart 2025
-
-
Gezondheidszorgpsycholoog
Deze tweejarige duale opleiding leid je op tot de BIG-geregistreerde zorgprofessional van de toekomst. Eén dag per week volg je cursorisch onderwijs. Daarnaast volg je praktijkonderwijs bij een erkende praktijkinstelling.
Startdata
-
01 september 2024
-
01 januari 2025
-
-
Orthopedagoog-generalist
De opleiding tot Orthopedagoog-generalist is voor psychologen en pedagogen, die willen werken met mensen in een afhankelijkheidsrelatie.
Startdata
-
01 september 2024
-
01 januari 2025
-
-
Psychotherapeut
Leer deskundig en doelbewust koersbepalend te worden binnen het behandelteam met de specialisatie tot Psychotherapeut.
-
Klinisch Psycholoog
In de opleiding tot Klinisch Psycholoog leer je verantwoordelijkheid te dragen voor de diagnostiek en behandeling van cliënten met complexe aandoeningen.
-
RITHA cursus Talentontwikkeling bij Kleuters
Werk je met kleuters en wil je meer aandacht voor hun talentontwikkeling? In deze online cursus werk je aan een onderbouwd praktijkidee.
-
RITHA cursus Verrijking
Deze online cursus richt zich op het opzetten en theoretisch onderbouwen van een verrijkingstraject voor in de klas, PO of VO.
Startdata
-
06 januari 2025
-
26 mei 2025
-
-
RITHA cursus: Creativiteit
In deze module ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn om het creatief potentieel van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid te vergroten. Je leert creativiteit te herkennen, te beoordelen en te ontwikkelen.
-
RITHA cursus: Sociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid
In deze cursus krijg je kennis over de sociale en emotionele ontwikkeling van begaafde en getalenteerde leerlingen. Je krijgt inzicht in kenmerken en behoeften, onderwijsbenaderingen en begeleidingsinterventies.
Startdata
-
06 januari 2025
-
26 mei 2025
-
-
RITHA cursus: Zelfregulering
Wil jij het zelfregulerend vermogen van leerlingen/cliënten te versterken? Dan is deze cursus voor hoogbegaafdheidsspecialisten iets voor jou.
-
25-uurs Groepsschematherapie
In deze cursus leer je hoe je de verschillende schematherapeutische technieken kunt toepassen in een groepscontext waarbij het modusmodel, de schema’s en basisbehoeften centraal staan.
-
25-uurs basiscursus Schematherapie
Met deze basiscursus leer je patiënten een begrijpelijke taal, om hun psychische en sociale functioneren te doorgronden.
Startdata
-
02 april 2025
-
03 september 2025
-
-
Boostersessies Schematherapie
Met deze boostersessies maak je de nodige vlieguren om écht impact te maken in de praktijk.
-
100-uurs basiscursus Cognitieve Gedragstherapie
Deze basiscursus bestaat uit de cursussen Inleiding in de gedragstherapie en Stemmings-, angst- en somatoforme stoornissen uit de gz-opleiding.
Startdata
-
09 januari 2025
-
10 januari 2025
-
-
Digitale geletterdheid in het Curriculum
Het doel van deze cursus is om samen met de deelnemers te verkennen wat Digitale Geletterdheid allemaal omvat en hoe dit vormgegeven kan worden in het curriculum op school.
-
Leergang: Curriculumontwikkeling op school
In dit programma staat het leidinggeven aan curriculumontwikkeling en het reflecteren op curriculumkeuzes als schoolleider centraal.
-
Burgerschapsvorming: controversiële onderwerpen in de klas
In deze cursus ga je inzichten uit onderzoek over het omgaan met controversiële issues verbinden aan je eigen praktijkervaringen en onderwijsontwerpen, zodat je met zelfvertrouwen het gesprek met je leerlingen kunt aangaan.
-
Metacognitie: til je onderwijs én je leerlingen naar een hoger niveau!
Metacognitie is belangrijk voor het leren van de leerlingen. In deze masterclass leer je meer over dit concept en over hoe je het in je eigen vaklessen kunt inzetten.
-
Oriëntatietraject Promoveren in het Onderwijs
In dit oriëntatietraject ga je verkennen wat er komt kijken bij een promotietraject en wat dit van je vraagt als leraar.