MethodsNet + RSS
MethodsNet + RSS

R voor Gevorderden (RSS1.12) - Gesloten

Deze cursus is bedoeld om een dieper inzicht te geven in R voor gebruikers die al over basisvaardigheden beschikken op het gebied van gegevensanalyse in deze programmeertaal. De cursus is grotendeels gewijd aan het schrijven van efficiëntere R-code door het creëren van door de gebruiker gedefinieerde functies en deze te integreren in pakketten. Tijdens de cursus behandel je ook onderwerpen zoals Object-georiënteerd programmeren (OOP), het maken van R Markdown documenten en het bouwen van webapplicaties met Shiny.

Duur: een week

  Algemeen

  Deze cursus is gesloten, registratie is helaas niet meer mogelijk 

  Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk toch willen we je wel een aantal soortgelijke cursussen aanbieden waarvoor aanmelden wel nog mogelijk is. We raden je aan te kijken naar cursussen over verschillende toepassingen van R, de betreffende cursussen zijn:

  • "Multilevel regressie-analyse met R" neem gerust contact op met de cursusleider (Rob Eisinga: rob.eisinga [at] ru.nl (rob[dot]eisinga[at]ru[dot]nl)) voor meer informatie over deze cursus en hoe het aansluit bij jouw interesses en behoeften.
  • "Ruimtelijke Analyse voor Sociale Wetenschappen in R" neem gerust contact op met de cursusleider (Olexiy Kyrychenko, olexiy.kyrychenko [at] ru.nl (olexiy[dot]kyrychenko[at]ru[dot]nl)) voor meer informatie over deze cursus en hoe het aansluit bij jouw interesses en behoeften.
  • "Gebruik van AI voor Politieke Analyse" neem gerust contact op met de docent (Ethan Busby: ethan.busby [at] byu.edu (ethan[dot]busby[at]byu[dot]edu) voor meer informatie over deze cursus en hoe het aansluit bij jouw interesses en behoeften.
  Collaboration

  Kijk wat onze deelnemers zeggen over hun ervaring!

  MethodsNet + RSS

  (Social) Research Methods courses

  Course list
  Course list

  Overview courses and disciplines

  Course list

  Kun je dit jaar niet deelnemen?

  We kunnen je op de hoogte houden van het 2025 cursusprogramma! Wil je in 2025 je kennis verbreden met cursussen over duurzaamheid, recht, onderzoeksmethoden & vaardigheden, data science en meer? Ontvang een e-mail als het nieuwe voorstel klaar is. Want jij hebt een rol te spelen!

  Keep me informed

  Startdatum

  17 juni 2024, 09:00
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  17 juni 2024, 09:00 - 21 juni 2024, 17:00
  Docent(en)
  Ioana-Elena Oana
  Unieke code
  RSS1.12

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Toelatingseisen
  Bekijk de vereisten onder kosten en toelating
  Studielast (ECTS)
  2
  Eindresultaat
  Certificaat

  Cursus programma

  Deze 5-daagse persoonlijke cursus is bedoeld om het begrip van R verder te verdiepen voor gebruikers die al over basisvaardigheden beschikken op het gebied van gegevensanalyse in deze programmeertaal. De cursus is grotendeels gewijd aan het schrijven van efficiëntere R-code door functies te creëren en deze te integreren in pakketten, maar behandelt ook een aantal andere onderwerpen in geavanceerde R. 
  De cursus begint met een inleiding over control-flows en iteraties, waarbij je je kennis opfrist over de basistools voor het implementeren van keuzestatements en lussen in R, maar ook leert werken met basis-R vervangers in de apply functiefamilie. Na dit inleidende onderwerp ga je verder met de kern van de cursus waarin je het maken van gebruikersgedefinieerde functies zult leren en oefenen als essentiële objecten die het automatiseren van veelvoorkomende taken mogelijk maken. Gedurende de rest van de cursus wordt Object-georiënteerd programmeren (OOP) in R besproken, in het bijzonder S3 klassen en generieke print functies. Daarnaast bekijk je hoe je functies die gelijkaardige doelen dienen kunt combineren in minimale R packages en hoe je deze packages kunt opslaan voor persoonlijke of gedeelde doeleinden. 
  Tot slot behandel je ook onderwerpen zoals het maken van R Markdown-documenten die verhalende tekst en code combineren en het bouwen van interactieve webapplicaties in R met behulp van Shiny.

  Totaalpakket & Sociale Evenementen

  Ioana-Elena Oana

  Ioana-Elena Oana
   

  Ioana-Elena Oana is Research Fellow aan het European University Institute en richt zich op politiek gedrag en publieke meningsvorming, sociale bewegingen en protest, en EU-politiek tijdens crises. Wat onderzoeksmethodologie betreft, heeft Nena's werk een pluralistische invalshoek, waaronder semi-geautomatiseerde analyse van protestgebeurtenissen, enquête-experimenten en QCA. Ze is de hoofdontwikkelaar van het R-pakket SetMethods (60K CRAN-downloads) en heeft uitgebreide ervaring in het lesgeven in onderzoeksdesign, R en QCA op verschillende internationale methodescholen en universiteiten (IQMR, ECPR, MethodsNET, Lund University, University of Helsinki, EUI, etc.). Ze heeft gepubliceerd in European Journal of Political Research, West European Politics, Journal of European Public Policy, Sociological Methods & Research, enz. 
  Ze is ook co-auteur van twee monografieën, "Coming to terms with the European refugee crisis" en "Qualitative Comparative Analysis (QCA) using R: A Beginner's Guide" bij Cambridge University Press.

  Kosten

  Deze cursus is gesloten, aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk 

  Wil je op de hoogte blijven voor deze cursus of soortgelijke cursussen voor volgend jaar, vul dan hier ons ''keep me informed'' formulier in

  • Regular: €1049 (aanmeldingsdeadline 1 Mei)
  • Student & PhD's: €699 (aanmeldingsdeadline 1 Mei)

  Inclusief: je cursus, korte ochtend- en late middagcursussen, koffie en thee tijdens de pauzes, elke dag een warme lunch, Officiële Opening, MethodsNET Café (inclusief enkele drankjes en snacks) Officiële Afsluiting (met enkele drankjes en snacks) en een gratis lidmaatschap van 1 jaar (kalenderjaar 2024) als regular lid van MethodsNET.

  Exclusief: vervoer, accommodatie, sociale evenementen en overige kosten.

  Discounts and Scholarships

   

  Toelating

  Niveau van de deelnemer: 

  • Master
  • PhD
  • Postdoc
  • Professional

  Toelatingseisen: Deelnemers worden verondersteld een basiskennis van R te hebben, zoals de verschillende gegevenstypes en hoe deze op te slaan in objecten, hoe gegevens in R te laden en hoe R te gebruiken voor basisgegevensanalysetaken.

  Toelatingsdocumenten: None