Pre-masters en hbo-minoren

Kom je van het hbo of volg je een bachelor die niet direct aansluit op je gewenste master? Dan kun je in veel gevallen een pre-master volgen. We bieden ruim 50 pre-masters aan. Ook kun je al tijdens je hbo-opleiding bij sommige bachelors een minor volgen.

Een groepje studenten op de campus van de Radboud Universiteit
Twee studenten fietsen over de campus van de Radboud Universiteit

Van hbo naar wo: de verschillen

Ben je een hbo-student en overweeg je een universitaire master te gaan volgen na je hbo-opleiding? Dan is het handig om meer te weten over hoe de overgang van het hbo naar de universiteit eruitziet, wat de moeilijkheidsgraad is van een (pre-)master en of je dit niveau aankan. Lees hier over de verschillen en ontdek of een wo-master bij je past.

De overgang van hbo naar wo

Ervaringen van voormalig hbo-studenten

• De pre-master was vooral erg veel. Ik was wat nerveus over het niveau van de stof, maar dit was goed te doen.
    Student Sophie vertelt haar ervaringen over de overgang van het hbo naar de universiteit
    Sophie Frieling Student Het verhaal van Sophie
  • Ik besteed veel tijd aan mijn studie, maar ik kan er wel een baantje van 7 uur per week naast hebben.
    Student Zoë vertelt haar ervaringen over de overgang van het hbo naar de universiteit
    Zoë Raaijmakers Student Het verhaal van Zoë
Studenten aan het werk achter hun laptop op de Radboud Universiteit

Wat is een pre-master?

Een pre-master is een schakeljaar dat is afgestemd op het masterprogramma waarin je bent geïnteresseerd. Lees hier wat een pre-master inhoudt en wanneer je een pre-master moet volgen.

Waarom een pre-master volgen

Studenten zijn buiten aan het studeren op de campus van de Radboud Universiteit

Wat is een hbo-minor?

Tijdens je hbo-opleiding kun je bij sommige bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit een doorstroomminor volgen. Bekijk hier wat de voordelen zijn van een hbo-minor en welke opleidingen van de Radboud Universiteit een minor aanbieden.

Minoren aan de Radboud Universiteit

Een tour over de campus

Ben je benieuwd naar de sfeer op de Radboud Universiteit? Lieke neemt je in de video hiernaast mee over onze campus en laat je de gebouwen zien. Wil je meer weten over onze universiteit? Lees dan verder.

Studeren aan de Radboud

Toelating en inschrijving pre-master

Ben je eruit welke pre-master je wilt volgen en wil je je gaan aanmelden? Check dan eerst de toelatingseisen op de pagina van de pre-master en ga daarna naar de aanmeldprocedure.

Aanmeldprocedure pre-master

Toelating en inschrijving hbo-minor

Wil je tijdens je hbo-opleiding een minor bij de Radboud Universiteit doen? Volg dan de stappen in de aanmeldprocedure om je aan te melden en in te schrijven.

Aanmeldprocedure hbo-minor
Een groepje studenten loopt over de campus van de Radboud Universiteit

Doorstroom master na het hbo

In de doorstroommatrix vind je informatie over de aansluiting tussen hbo-opleidingen en masters. Je kunt hier jouw hbo-instelling invoeren en kijken tot welke masters je toelaatbaar bent met een pre-master.

Naar de doorstroommatrix

Contactinformatie

Heb je vragen over de pre-masters, minoren of voorlichtingsactiviteiten? Team Studievoorlichting staat voor je klaar.
Bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

App ons via 06-25319096 of mail of bel ons: