Een minor volgen op de universiteit

Tijdens je hbo-bacheloropleiding kun je bij sommige bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit een doorstroomminor volgen. Er zijn verschillende voordelen van het volgen van een minor:

  • Wanneer je een minor hebt gedaan, kun je vaak vrijstellingen krijgen binnen je pre-master. Een pre-master is een schakeljaar dat is afgestemd op de master. Na het behalen van de pre-master kun je direct starten met de master. 
  • Het maakt de overstap van het hbo naar de universiteit makkelijker doordat je al bekend raakt met het volgen van vakken op de universiteit. Dit is vooral handig wanneer je erover nadenkt om een pre-master en master te gaan volgen na je hbo-bachelor.
  • Het helpt je breed te ontwikkelen en levert je nieuwe inzichten op.
  • Je kunt ervaren of het studeren aan de Radboud Universiteit bij je past.  

Minoren bij de Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit biedt verschillende minoren aan. Sommige opleidingen hebben een speciale samenwerkingsovereenkomst gesloten met de HAN. Voor opleidingen die dit niet hebben, bieden we minoren aan via Kies op Maat. Kies Op Maat is een organisatie die het makkelijk maakt om vakken te volgen bij een andere onderwijsinstelling. 

In het overzicht hieronder zie je bij welke opleidingen van de Radboud Universiteit je een minor kunt volgen. Is er geen samenwerkingsovereenkomst met jouw hbo-opleiding? Bekijk dan in het overzicht daaronder de minoren bij Kies op Maat.

Minoren met samenwerkingsovereenkomsten

Minoren Kies op maat

Ben je eruit eruit welke minor je wilt volgen en wil je je hiervoor aanmelden? Ga dan naar de aanmeldprocedure en volg de stappen. 

Aanmeldprocedure hbo-minor

Vragen?

Heb je een vraag over het studeren aan de Radboud Universiteit? Neem dan contact op met Team Studievoorlichting.
Bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

App ons via 06-25319096 of mail of bel ons:

+31243612345

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.