Een minor volgen op de universiteit

Tijdens je hbo-bacheloropleiding kun je bij sommige bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit een doorstroomminor volgen. Er zijn verschillende voordelen van het volgen van een minor:

  • Wanneer je een minor hebt gedaan, kun je vaak vrijstellingen krijgen binnen je pre-master. Een pre-master is een schakeljaar dat is afgestemd op de master. Na het behalen van de pre-master kun je direct starten met de master. 
  • Het maakt de overstap van het hbo naar de universiteit makkelijker doordat je al bekend raakt met het volgen van vakken op de universiteit. Dit is vooral handig wanneer je erover nadenkt om een pre-master en master te gaan volgen na je hbo-bachelor.
  • Het helpt je breed te ontwikkelen en levert je nieuwe inzichten op.
  • Je kunt ervaren of het studeren aan de Radboud Universiteit bij je past.  

Minoren bij de Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit biedt verschillende minoren aan. Sommige opleidingen hebben een speciale samenwerkingsovereenkomst met de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Is er geen samenwerkingsovereenkomst met jouw hbo-opleiding? Bekijk dan hieronder de minoren bij Kies op Maat. Kies Op Maat is een organisatie die het makkelijk maakt om vakken te volgen bij een andere onderwijsinstelling. Ook kun je bij een aantal opleidingen van de faculteit Managemenwetenschappen een voorbereidende minor volgen via een individuele overeenkomst met je hbo-opleiding.

Minoren met samenwerkingsovereenkomsten met de HAN

Minoren Kies op maat

Aanmelden

Wil je een minor met samenwerkingsovereenkomst of minor via Kies of Maat volgen en ben je eruit welke minor je wilt doen? Ga dan naar de aanmeldprocedure en volg de stappen. 

Aanmeldprocedure hbo-minor

 

Voorbereidende minoren Managementwetenschappen

 Je kunt je aanmelden voor een voorbereidende minor van Managementwetenschappen via het aanmeldformulier op de pagina van de betreffende minor. 

Vragen?

Heb je vragen over onze opleidingen of voorlichtingsactiviteiten? Team Studievoorlichting staat voor je klaar.
Bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

Stuur een bericht via WhatsApp, mail of bel ons:

+31 24 36 12345