Educatieve minor

De educatieve minor biedt je de mogelijkheid, in combinatie met je bachelordiploma, een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs te behalen in de schoolvakken Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Grieks & Latijn en Geschiedenis. Je kunt daarmee lesgeven in de onderbouw van havo en vwo en in het vmbo-t.

De educatieve minor is een goede manier om te ontdekken of het onderwijs iets voor je is. Je leert bij de educatieve minor echter ook waardevolle vaardigheden die je ook buiten het onderwijs goed in kunt zetten, zoals leidinggeven, presenteren, plannen, feedback geven en ontvangen, en effectief communiceren. Kortom: de educatieve minor is een goede investering in je persoonlijke ontwikkeling.

Programma

De educatieve minor is een samenwerking met de Radboud Docenten Academie (RDA). Het programma bestaat uit:

  • Didactisch deel bij RDA (30 EC): verdieping in o.a. de schoolvakken Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Grieks & Latijn of Geschiedenis: 
    • Onderwijs bij de RDA (15 EC)
    • Stage (15 EC)
  • Aanschuifonderwijs (10 EC): onderwijs uit één van de disciplinaire pakketten.

Deadline

Wil je in september 2024 met de educatieve minor starten? Meld je dan in mei 2024 hiervoor aan via de site van de Radboud Docenten Academie.

Toelatingseisen

De educatieve minor is alleen toegankelijk voor studenten die aan de toelatingseisen voldoen. Wordt jouw bacheloropleiding niet in het overzicht genoemd? Dan kun je je niet aanmelden voor de educatieve minor.

Mogelijk B3-programma met een educatieve minor

Periode 1Periode 2Periode 3Periode 4
Leren en begeleiden (15 EC): een stage en onderwijs bij de RDAKlassikaal onderwijs (15 EC): een stage en onderwijs bij de RDABachelorthesis (10 EC)
Keuzecursussen** (10 EC)
Major- of keuzecursus* (5 EC)Major- of keuzecursus* (5 EC)

* Of je in het tweede semester majoronderwijs (= onderwijs van jouw eigen opleiding) moet volgen of een of meerdere keuzecursussen uit één disciplinair pakket kunt kiezen, verschilt per opleiding. Bekijk wat er voor jouw opleiding is bepaald (pdf).

** Stuur een mail naar het STIP (stip [at] let.ru.nl (stip[at]let[dot]ru[dot]nl)), waarin je aangeeft welke 10 EC aan cursus(sen) je in de keuzeruimte inbrengt. Wil je cursussen inbrengen die niet in één en hetzelfde pakket zitten OF cursussen van een andere faculteit/universiteit, dien dan een verzoek in bij de examencommissie (aangepast disciplinair pakket).