Wat is een pre-master en waarom een pre-master volgen?

Wanneer je een hbo-bachelor hebt afgerond, kun je niet gelijk starten met een universitaire master. Dit is ook het geval wanneer je een universitaire bachelor hebt afgerond en een master wilt gaan doen die niet aansluit op je bacheloropleiding. Dan kun je in veel gevallen een pre-master volgen.

Een pre-master is een schakeljaar dat is afgestemd op het masterprogramma waarin je bent geïnteresseerd. Tijdens dit jaar doe je alle benodigde kennis en vaardigheden voor de master op. Na het behalen van de pre-master ben je direct toegelaten tot de master.

Opbouw van een pre-master

Een pre-master duurt meestal één studiejaar. Door een speciaal samengesteld vakkenpakket te volgen, doe je voldoende theoretische kennis en academische vaardigheden op om door te kunnen stromen naar de gewenste master. Het vakkenpakket wordt samengesteld op basis van je vooropleiding.

Toelating tot een pre-master

Je vooropleiding bepaalt of je toelaatbaar bent tot de pre-master. De specifieke toelatingseisen vind je op de opleidingspagina van elke pre-master. Na succesvolle afronding van de pre-master ontvang je een pre-mastercertificaat dat geldt als toelatingsbewijs tot de master. 

Naar het pre-masteroverzicht

Vragen?

Heb je vragen over de toelating of weet je niet zeker of je aan alle voorwaarden van een pre-master voldoet? Neem dan contact op met de studieadviseur van de master.

Heb je vragen over onze opleidingen of voorlichtingsactiviteiten? Team Studievoorlichting staat voor je klaar.
Bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

Stuur een bericht via WhatsApp, mail of bel ons:

+31 24 36 12345