Studenten Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Pre-masterPre-master Anthropology and Development Studies

Heb jij een hbo of wo-opleiding afgerond en wil je starten met de master Anthropology and Development Studies (ADS)? Volg dan eerst de pre-master die jou toegang geeft tot de master.

Direct naar

Iets voor jou?

Hbo-student

  • Ben jij een huidige hbo-student? Dan kun je tijdens je eigen bachelorstudie een hbo-minor volgen. Het helpt je breed te ontwikkelen en levert je nieuwe inzichten op. Dit maakt een goede voorbereiding voor de overgang tussen hbo en universiteit een stuk makkelijker. Deze minor geeft niet direct toegang tot de masteropleiding Anthropology and Development Studies (ADS), maar geeft je vrijstelling van het gehele eerste semester (30 EC) van de pre-master (60 EC).
  • Ben jij een afgestudeerde hbo-student? Na het behalen van je hbo-bachelordiploma, kun je door middel van de pre-master instromen in de master ADS

Wo-student

  • Ben jij een huidige wo-student? Dan kun je tijdens je studie een voorbereidende minor volgen. Afhankelijk van de inhoud van je bachelor- of masteropleiding wordt de samenstelling van de voorbereidende minor bepaald.
  • Ben jij een afgestudeerde wo-student? Dan zijn er diverse mogelijkheden om toegelaten te worden tot de master ADS. De toelatingscommissie bepaalt of je direct toelaatbaar bent of dat je toegang kan krijgen door middel van een verkorte pre-master of pre-master.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Je leert meer kritisch na te denken over dingen die spelen in de wereld en dit heeft mijn blik op de wereld doen veranderen.
Diede Vonken
Diede Vonken Alumnus Het verhaal van Diede
Kennismaken

Wat ga je leren?

Bij Anthropology and Development Studies bestudeer je culturele diversiteit en sociale ongelijkheid. Dichtbij én ver weg. Hoe voelen mensen zich thuis in een multi- culturele samenleving? Welke veranderings- processen zorgen voor een groeiende ongelijkheid in de wereld? Hoe zit het in de ecologische crisis met klimaat- rechtvaardigheid? Dit zijn vragen waarin je je bij ons verdiept. Binnen de opleiding leer je over grenzen heen kijken. Letterlijk en figuurlijk. Een open blik is hierbij belangrijk. Heb jij niet meteen je oordeel klaar? En wil jij mensen met een andere sociale en culturele achtergrond vanuit hun perspectief begrijpen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Het pre-masterprogramma (60 EC) is samengesteld uit een selectie van onderdelen uit het reguliere bachelorprogramma, waardoor een brede basiskennis op het gebied van culturele antropologie en ontwikkelingssociologie wordt opgedaan. Je wordt bekend gemaakt met voor het vakgebied belangrijke theoretische ontwikkelingen, stromingen en kernbegrippen uit de culturele antropologie en ontwikkelingsstudies. 

Studieprogramma

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze pre-master volgen, dan betaal je een vergoeding. De hoogte van de pre-mastervergoeding is afhankelijk van het aantal ECTS-credits.

Collegegeld