Pre-master Bestuurskunde voor hbo-studenten

Het pre-master programma voor hbo-studenten is bedoeld voor studenten die een hbo-opleiding (met een studielast van 240 EC) hebben afgerond. Succesvolle afronding van de pre-master geeft toegang tot de masteropleiding Bestuurskunde

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
  1. P1
  2. P2

Op basis van voorkennis stelt de examencommissie per student vast welk vak de student dient de volgen

Totaal aantal EC: 6 EC
Keuzecursussen

Student kiest 2 van de 4 cursussen

Minimaal 12 EC

* Let op: het studieprogramma wordt per student vastgesteld. In het bijzonder dienen studenten in sommige gevallen in plaats van Binnenlands Bestuur (MAN-BCU192) de cursus Bestuur, macht en rechtvaardigheid (MAN-BCU275) te volgen.

** Studenten die al zeker weten dat ze de Engelstalige EU-mastervariant willen gaan volgen, vragen wij dan vóór aanvang van het onderwijsjaar contact op te nemen met de studieadviseur mark.verhaag [at] ru.nl (Mark Verhaag). Hij kan bekijken of het pakket dan voor deze studenten optimaal is.