Pre-master Bestuurskunde voor wo-studenten

Het pre-master programma voor wo-studenten is bedoeld voor studenten die een bachelorprogramma hebben afgerond (of nog volgen) niet verwant aan Bestuurskunde. Als je de pre-master met succes afrondt, ontvang je een Certificaat waarmee je kunt instromen in de masteropleiding Bestuurskunde in Nijmegen. Let op: je ontvangt geen bachelordiploma.

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
  1. P1
  2. P2

Op basis van voorkennis stelt de examencommissie per student vast welk vak de student dient de volgen

Totaal aantal EC: 6 EC
Keuzecursussen

Student kiest 2 van de 4 cursussen

Minimaal 12 EC, maximaal 12 EC

* Let op: het studieprogramma wordt per student vastgesteld. In het bijzonder dienen studenten in sommige gevallen in plaats van Binnenlands Bestuur (MAN-BCU192) de cursus Bestuur, macht en rechtvaardigheid (MAN-BCU275) te volgen.

** Studenten die al zeker weten dat ze de Engelstalige EU-mastervariant willen gaan volgen, vragen wij dan vóór aanvang van het onderwijsjaar contact op te nemen met de studieadviseur mark.verhaag [at] ru.nl (Mark Verhaag). Hij kan bekijken of het pakket dan voor deze studenten optimaal is.