Cheyenne de Vriend

Portretfoto Cheyenne de Vriend
Over het algemeen is de pre-master qua niveau goed te doen als je een gemiddelde of bovengemiddelde HBO-student bent.
Naam
Cheyenne de Vriend
Opleiding
Pre-master Biomedical Sciences
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Forensisch laboratorium onderzoek, Avans Hogeschool Breda

Student Cheyenne de Vriend heeft de pre-master Biomedical Sciences gevolgd aan de Radboud Universiteit. 

Waarom ben je na je hbo een master gaan volgen? Waarom vind je het een aanvulling op je bachelor?

Na het afronden van mijn hbo opleiding (Forensisch laboratorium onderzoek) aan Avans Hogeschool in Breda, had ik de behoefte om mijzelf academisch gezien verder uit te dagen. Ondanks, dat ik gek ben op forensische wetenschap, is de kans op een baan binnen het vakgebied redelijk klein. Dit heeft een enorme invloed gehad op de overweging verder te gaan studeren. Aangezien ik ook een passie heb voor gezondheidszorg, leek het volgen van een master in biomedische wetenschappen een logische optie voor mij.

Hoe vind je de overstap van het hbo naar wo? (Sfeer, begeleiding van docenten, aantal contacturen, samenwerking tussen studenten, theorie versus praktijk, etc.)

Gedurende de eerste paar maanden was het een enorme overstap voor mij van het HBO naar het WO. Het grootste verschil tussen beide studie niveaus zou ik omschrijven als een verschil in tempo. Persoonlijk had ik daar ook het meeste moeite mee, maar na enkele maanden raakte ik hieraan gewend. De algemene sfeer binnen de pre-master is heel prettig, iedereen ervaart dezelfde problemen en het is ook erg prettig hier open over te kunnen praten en elkaars ervaringen te kunnen delen. Indien we onderling als studenten ergens niet uitkwamen hadden wij de keuze om dit aan te kaarten bij de pre-master coördinator, die altijd open staat voor een praatje.

Hoe ervaar je het niveau van de pre-master? (Moeilijkheidsgraad, tempo, combinatie met werk of een andere studie, etc.)

Over het algemeen is de pre-master qua niveau goed te doen als je een gemiddelde of bovengemiddelde hbo student bent. De enige grote aanpassing voor mij was het wennen aan het nieuwe tempo waarin een grote hoeveelheid stof werd aangereikt. Consequent, betekende dit dat ik specifieker maar minder detailgericht moest gaan studeren, wat ik van mijn hbo opleiding niet gewend was. Na enkele maanden oefenen kon dit ook teruggezien worden in de resultaten.

Wat spreekt je het meest aan van de universiteit en waarom?

Wat mij het meeste aanspreekt aan de universiteit is de nauwe samenwerking met het ziekenhuis, dat zorgt voor een duidelijke representatie van wat research nou eigenlijk is binnen een dergelijk gezondheidsinstituut. Daarnaast heb je binnen de Radboud universiteit 100% de vrijheid om zelf je master in te delen. Ik heb namelijk een specifieke interesse in genetica en -omics gerelateerde technieken, en door de vrije indeling heb ik de kans gekregen om mij hier in te specialiseren.

Welke master ga je na de pre-master volgen? En wat wil je gaan doen met die master op zak?

Nu ik mijn pre-master heb behaald, ben ik gestart met de master biomedische wetenschappen. Om heel eerlijk te zijn gaat dit nog beter dan tijdens de pre-master, omdat ik toen alle relevante kennis tot me heb kunnen nemen. Momenteel volg ik de track 'Molecular Medicine' met een research specialisatie en hoop ik na het afronden van mijn master de mogelijkheid te krijgen om als PhD student mijn eigen project te gaan leiden.