Kim van der Sanden

Portrait photo Kim van der Sanden
Tijdens mijn pre-master kon ik op een fijne manier kennis maken met het verschil in tempo en het type onderwijsactiviteiten, wat ertoe heeft geleid dat de sneltreinvaart waarmee vakken tijdens de master worden gegeven niet te overweldigend zijn.
Naam
Kim van der Sanden
Opleiding
Pre-master Biomedical Sciences
Land van vorige opleiding
Nederland
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Bachelor Fysiotherapie, Fontys Hogescholen te Eindhoven

Student Kim van der Sanden heeft de pre-master Biomedical Sciences gevolgd aan de Radboud Universiteit. 

Waarom ben je na je hbo een master gaan volgen? Waarom vind je het een aanvulling op je bachelor?

Tijdens mijn bachelor vond ik de wetenschappelijke literatuur die als voorbereiding op het onderwijs diende enorm interessant. De wetenschap gaf mij antwoord op de "waarom" achter het handelen in de praktijk. Tijdens mijn stage en toen ik eenmaal was afgestudeerd merkte ik dat binnen de huidige werksfeer er heel weinig ruimte was voor implementatie van deze wetenschappelijke kennis. Ook was ik kritisch op hoe aanbevelingen voor interventies niet overwogen werden. Al met al wilde ik dus dichter bij de fundamentele kennis zijn en niet zomaar iets doen omdat men het al jaren zo doet. Wetenschappelijk onderzoek binnen het biomedische domein was dus voor mij een logische keuze.

Hoe vind je de overstap van het hbo naar wo? (Sfeer, begeleiding van docenten, aantal contacturen, samenwerking tussen studenten, theorie versus praktijk, etc.)

Zoals iedereen zal zeggen is wo natuurlijk anders dan hbo. Ik merk dit aan de hogere mate van zelfstandigheid en een proactieve houding die wordt verwacht op het wo. Ik vind dit juist fijn, want hierdoor is het eigenlijk juist makkelijker om vragen te stellen aan medestudenten en docenten. In tegenstelling tot heel praktisch handelen tijdens mijn hbo bachelor, bestaan praktische opdrachten die ik op het wo uit onder andere computer practica en het schrijven van verslagen. Ik mis het uitgebreid hands-on handelen en bespreken van het hbo absoluut niet.

Hoe ervaar je het niveau van de pre-master? (Moeilijkheidsgraad, tempo, combinatie met werk of een andere studie, etc.)

Tijdens mijn pre-master kon ik op een fijne manier kennismaken met het verschil in tempo en het type onderwijsactiviteiten, wat ertoe heeft geleid dat de sneltreinvaart waarmee vakken tijdens de master worden gegeven niet te overweldigend zijn. Ik word enorm uitgedaagd met de lesstof want mijn vooropleiding is minder wetenschappelijk en theoretisch dan de wo bachelor waar deze master een vervolg op is. Gelukkig is de stof ontzettend leuk waardoor de moeilijksheidsgraad meevalt!

Wat spreekt je het meest aan van de universiteit en waarom?

Ik heb tijdens mijn hbo bachelor een minor gevolgd in Nijmegen en werd verliefd op de stad. Het RU-terrein met daarbij de gebouwen van het Radboudumc nodigen je uit om met plezier een leerzame dag tegemoet te gaan, elke dag weer. Ik ben ook zeer te spreken over het aanbod van cursussen, workshops en andere vormen van steun of advies die de universiteit aanbiedt. Het laat zien dat de universiteit haar best doet om studeren voor zoveel mogelijk studenten toegankelijk te maken.

Welke master ga je na de pre-master volgen? En wat wil je gaan doen met die master op zak?

Na de pre-master ga ik de gelijknamige master Biomedical Sciences volgen. Op dit moment zie ik mezelf na de master bijdragen aan het verbeteren en verbreden van de onderzoekscommunicatie over bevindingen binnen de (neuro)epidemiologische tak.