Lasse Wiggemans

Portretfoto Lasse Wiggemans
De lijntjes met het Radboudumc zijn kort, waardoor je les/contact hebt met artsen en wetenschappelijk onderzoekers.
Naam
Lasse Wiggemans
Opleiding
Pre-master Biomedical Sciences
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Fysiotherapie Saxion Hogeschool

Student Lasse Wiggemans heeft de pre-master Biomedical Sciences gevolgd aan de Radboud Universiteit. 

Waarom ben je na je hbo een master gaan volgen? Waarom vind je het een aanvulling op je bachelor? 

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik 3 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut. In die tijd heb ik veel geleerd en plezier gehad maar ik miste extra diepgang. Daarnaast is onderzoek altijd een interesse van mij geweest. De pre-master is een waardevolle aanvulling geweest aangezien ik mijzelf verder ben gaan verdiepen in het bewegingsapparaat maar ook gaan verbreden in het algehele menselijk lichaam en organisatie van de zorg.

Hoe vind je de overstap van het hbo naar wo? (Sfeer, begeleiding van docenten, aantal contacturen, samenwerking tussen studenten, theorie versus praktijk, etc.)

Ook al was de leerstof soms uitdagend en op het wo wordt er meer van je zelfstandigheid gevraagd is de overstap redelijk soepel. Dit komt mede door de pre-master. De begeleiders zorgden ervoor dat er een open sfeer was binnen de groep. Mijns inziens waren er genoeg momenten voor vragen en er waren niet te veel contact uren waardoor je zelf ook tijd had om bij te werken of in te lezen.

Hoe ervaar je het niveau van de pre-master? (Moeilijkheidsgraad, tempo, combinatie met werk of een andere studie, etc.)

Mijns inziens was het niveau van de pre-master niet te hoog. Dit maakte het voor mij makkelijker aangezien ik al 3 jaar niet meer gestudeerd had of een toets had gemaakt. Het tempo ligt wel een stuk hoger t.o.v. het hbo maar als je goed plant is het zeker haalbaar.

Wat spreekt je het meest aan van de universiteit en waarom?

Het medische aspect bevalt mij erg goed. De lijntjes met het Radboudumc zijn kort, waardoor je les/contact hebt met artsen en wetenschappelijk onderzoekers. De persoonlijke begeleiding is ook een pluspunt wat ik eerder nooit zo heb ervaren. Zo kon ik altijd terecht met mijn vragen (face to face of mail) bij mijn begeleider.

Welke master ga je na de pre-master volgen? En wat wil je gaan doen met die master op zak?

Momenteel studeer ik de master Biomedical Sciences met Clinical Human Movement Science als specialisatie en consultancy als profiel. Ik zou graag het onderzoek in willen na mijn studie aangezien de pre-master mij hier nog meer in geïnteresseerd heeft.