Lenny Droesen

Portretfoto Lenny Droesen
De begeleiding van docenten en onze coach vond ik erg fijn en als ik iets niet begreep kon ik altijd naar docenten toe stappen.
Naam
Lenny Droesen
Opleiding
Pre-master Biomedical Sciences
Land van vorige opleiding
Nederlands
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Biologie en medisch laboratoriumonderszoek (HLO) aan de HAN Nijmegen

Student Lenny Droesen heeft de pre-master Biomedical Sciences gevolgd aan de Radboud Universiteit. 

Waarom ben je na je hbo een master gaan volgen? Waarom vind je het een aanvulling op je bachelor?

Ik kwam er tijdens mijn hbo major en stages achter dat ik fundamenteel moleculair/cellulair kankeronderzoek erg interessant vond en wilde hier nog meer over leren. Ook had ik het idee dat ik nog meer uitgedaagd kon worden. Vandaar dat ik ben gaan zoeken naar een master programma waarin ik mij hier verder in kon ontwikkelen. Tijdens mijn HBO opleiding kwamen deze onderwerpen pas vrij laat aan bod en tijdens mijn pre-master had ik de ruimte om mijn minor af te stemmen op deze interesses. 

Hoe vind je de overstap van het hbo naar wo? (Sfeer, begeleiding van docenten, aantal contacturen, samenwerking tussen studenten, theorie versus praktijk, etc.)

De begeleiding van docenten en onze coach vond ik erg fijn en als ik iets niet begreep kon ik altijd naar docenten toe stappen. Verder bestaat de pre-master groep uit een mix van veel verschillende achtergronden waardoor je elkaar bij verschillende dingen kunt helpen, wat ook altijd wel gebeurt. 

Hoe ervaar je het niveau van de pre-master? (Moeilijkheidsgraad, tempo, combinatie met werk of een andere studie, etc.)

Ik heb altijd wel moeite gehad met veel dingen uit mijn hoofd leren en heb altijd veel tijd moeten steken in mijn HBO studie, dus vandaar dacht ik dat ik de pre-master vrij pittig zou gaan vinden. Uiteindelijk viel dat enorm mee omdat ik het grootste deel van de tijd bezig was met onderwerpen die mij interesseerden en omdat het ook heel vaak over het toepassen van kennis ging. Soms moest ik even wat kleine dingetjes bijspijkeren, maar vaak kon een docent of pre-master student met een achtergrond in dat onderwerp mij hierbij op weg helpen. Ik heb wel een bijbaantje kunnen blijven houden in het weekend, maar voor mij persoonlijk was op de doordeweekse avonden werken wel te veel geweest. 

Wat spreekt je het meest aan van de universiteit en waarom?

Een van de dingen die mij het meeste aanspreekt is dat de Radboud Universiteit veel samenwerkt met de onderzoekers in de research instituten van het Radboudumc. Dit geeft je een kans om onderwijs te krijgen van professionals die actief zijn in het veld waar ik zelf geïnteresseerd in ben en je houdt daardoor de lijntjes kort voor dingen zoals toekomstige stages. Verder vind ik Nijmegen gewoon een hele fijne stad om in te wonen en studeren. 

Welke master ga je na de pre-master volgen? En wat wil je gaan doen met die master op zak?

Ik zit op het moment in mijn eerste jaar van de master Biomedical Sciences aan de Radboud Universiteit. Wat ik hierna precies wil gaan doen hoop ik te ontdekken tijdens de master.