Communicatiewetenschap student met VR headset

Pre-masterPre-master Communicatiewetenschap

Wil je de masteropleiding Communicatiewetenschap volgen aan de Radboud Universiteit, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? Door middel van een pre-master of minor kun je toegang krijgen tot de master.

Direct naar

Iets voor jou?

Hbo-student

  • Ben jij een huidige hbo-student? Dan kun je tijdens je studie kennis maken met Communicatiewetenschap via de hbo-minor. Het helpt je breed te ontwikkelen en levert je nieuwe inzichten op. Met de hbo-minor kun je vaak vrijstellingen krijgen binnen de pre-master. Een goede voorbereiding tussen hbo en universiteit een stuk makkelijker maakt. Lees meer over de toelating en inschrijving van de hbo minor.
  • Ben jij een afgestudeerde hbo-student? Na het behalen van je hbo-bachelordiploma, kun je door middel van de pre-master (60 EC) instromen in de master Communicatiewetenschap.
     

Wo-student

  • Ben jij een huidige wo-student? Dan kun je tijdens je studie een voorbereidende minor volgen die je toegang geeft tot de master Communicatiewetenschap.
  • Ben jij een afgestudeerde wo-student? Dan kun je door middel van een (verkorte) pre-master instromen in de master Communicatiewetenschap. Dat geldt als je op dat moment geen inschrijving meer hebt aan een onderwijsinstelling.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

De pre-master is bedoeld voor studenten met een wo of hbo-bachelordiploma. Na het behalen van deze pre-master kun je instromen in de master Communicatiewetenschap. Studenten krijgen na behalen van de pre-master een certificaat (dus geen bachelordiploma) met een overzicht van behaalde cursussen en een toelatingsbewijs tot de master. De totale studieduur voor het behalen van een masterdiploma Communicatiewetenschap via deze route bedraagt twee jaar.

Studieprogramma

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze pre-master volgen, dan betaal je een vergoeding. De hoogte van de pre-mastervergoeding is afhankelijk van het aantal ECTS-credits.

Collegegeld