Voorbereidende minor student Sanne Smit

Foto van Sanne Smit
Van te voren is, vanuit de achtergrond die ik had, duidelijk gekeken naar welke vakken ik nog moest volgen, zodat deze ook echt van toegepaste waarde waren.
Naam
Sanne Smit
Opleiding
Pre-master Communicatiewetenschap
Huidige functie
Kerndocent Communicatie

Sanne Smit was bachelorstudent Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leiden. Ze kreeg steeds meer interesse in communicatie en media en besloot de voorbereidende minor Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit te volgen.

Waarom ben je tijdens je bacheloropleiding deze voorbereidende minor gaan volgen?

Tijdens mijn bachelor Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie (aan Universiteit Leiden) kreeg ik steeds meer interesse om de richting van communicatie & media op te gaan. Hoe hebben media invloed op onze cultuur (en vice versa)? Welke rol speelt communicatie in ons dagelijkse leven? De master Communicatiewetenschap sloot mooi op deze interesse aan, ook vanuit de meerdere sociale wetenschapsperspectieven die bij de master aan bod komen. Om de master te volgen, was het noodzakelijk de voorbereidende minor te doen. Aangezien ik mijn bachelor aan een andere universiteit volgde, leerde ik door de voorbereidende minor ook de Radboud Universiteit meteen kennen. Het was best prettig om dit kleinschalig te doen, voordat je de beslissing neemt om ergens een master te volgen. Naast dat de lesstof in de minor enorm interessant was, voelde ik me ook erg op m’n plek bij Radboud Universiteit door de fijne sfeer.

Hoe ervaar je het niveau van de voorbereidende minor? 

Zelf zat ik in de afrondende fase van m’n bachelor die ook in de richting van sociale wetenschappen was, en dat maakte dat het de voorbereidende minor daar precies goed op aan sloot. Van te voren is, vanuit de achtergrond die ik had, duidelijk gekeken naar welke vakken ik nog moest volgen, zodat deze ook echt van toegepaste waarde waren. Het was ook prima te combineren met m’n eigen bachelor (ook al was die in een andere stad). Ik vond het eigenlijk zelfs een aanvulling! Ik heb er bijvoobeeld veel aan gehad voor m’n bachelorscriptie! Soms was het tijdens de voorbereidende minor wel lastig om door te hebben welke studenten de bachelor doen, en welke ook de minor volgden. Het was leuk geweest om die meteen beter te leren kennen, ook met het oog op het volgen van de master Communicatiewetenschap erna. Maar zodra je je clubje eenmaal had gevonden, kon je met die medestudenten ook fijn de groepsopdrachten binnen de minor afronden. Al met al was de minor prima te doen en een fijne voorbereiding op de master.

Ben je na het afronden van deze voorbereidende minor de master Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit gaan volgen? 

Na het afronden van de voorbereidende minor had ik alleen nog maar meer zin om de master Communicatiewetenschap te volgen! Uiteindelijk ben ik na m’n master het onderwijs ingegaan als hbo-docent en onderzoeker bij de opleiding Communicatie.