Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma van de pre-master en minoren Communicatiewetenschap

Er zijn diverse trajecten die toegang bieden tot de master Communicatiewetenschap. Welk traject je moet volgen, hangt af van je vooropleiding. De pre-master- en minorprogramma’s bestaan uit een selectie van het reguliere bachelorprogramma én een aantal eigen cursussen. Hiermee wordt basiskennis op het gebied van Communicatiewetenschap opgedaan om instroom in de master mogelijk te maken. Het onderwijs volg je grotendeels samen met studenten van de bacheloropleiding Communicatiewetenschap.

Studieprogramma

 • Pre-master

  Heb jij een hbo-bachelordiploma gehaald en sta jij niet meer ingeschreven aan een onderwijsinstelling? Dan is het mogelijk om een pre-master te volgen die je toegang geeft tot één van de drie afstudeerrichtingen of het vrije programma van Communicatiewetenschap. Na afronding ontvang je een pre-mastercertificaat (dus geen diploma) dat geldt als toelatingsbewijs tot de master Communicatiewetenschap.

  Studieprogramma Pre-master
 • Verkorte pre-master

  Heb jij een wo-bachelordiploma behaald of zit je in het laatste jaar van je studie en ben je vóór 1 september afgestudeerd? Dan is het mogelijk om een verkorte pre-master te volgen die je toegang geeft tot één van de drie afstudeerrichtingen of het vrije programma van Communicatiewetenschap. Na afronding ontvang je een pre-mastercertificaat (dus geen diploma) dat geldt als toelatingsbewijs tot de master Communicatiewetenschap

  Studieprogramma Verkorte pre-master
 • Voorbereidende minor

  Ben jij een wo-student die op dit moment een wo-bachelor of wo-master volgt? Dan kun je tijdens je studie een voorbereidende minor volgen die je, samen met je bachelordiploma, toegang geeft tot de één van de drie afstudeerrichtingen of het vrije programma van de master Communicatiewetenschap. Je kunt de voorbereidende minor volgen in de vrije ruimte/minorruimte van je eigen bacheloropleiding of als extra vakken tijdens je bachelor/master.

  Studieprogramma Voorbereidende minor
 • Hbo-minor

  Met het behalen van een hbo-minor hoef je na het behalen van je bachelordiploma alleen een verkorte pre-master te volgen om toelaatbaar te zijn tot de master Communicatiewetenschap (mits je voldoet aan de toelatingscriteria). Dat bespaart je dus tijd en geld. Bovendien kun je je al tijdens je bachelor inhoudelijk verdiepen in Communicatiewetenschap.

  De aanmelding en inschrijving voor de hbo-minor verlopen via 'Kies op Maat'. Bekijk de toelatingsvoorwaarden voor meer informatie over deze procedure.

  Studieprogramma Hbo-minor
 • Keuzecursussen

  Ben jij een masterstudent en heb je interesse in een cursus van de master Communicatiewetenschap? Als masterstudent van een andere opleiding of faculteit is er (beperkte) mogelijkheid tot het volgen van een cursus in de master Communicatiewetenschap.

  Bekijk jaarprogramma