FTR studenten

Pre-masterPre-master Islam, Politiek en Samenleving

De pre-master bereidt je voor op de Master Islam, politiek en samenleving. Je volgt inleidende vakken over de religies, vakken over tekstlezingen van de heilige boeken en je volgt verdiepende vakken over de islam en het Midden-Oosten.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Er is veel aandacht voor de actuele politieke situatie in het Midden-Oosten. Vakken stippen bijvoorbeeld de vluchtelingenkwestie in Europa aan en de opkomst van IS
  • Zowel aandacht voor de politiek-historische als de sociaal-wetenschappelijke context van de islam
  • Mogelijkheid je eigen programma vorm te geven
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

Bij de pre-masteropleiding Islam, politiek en samenleving staat de bestudering van de islam centraal. Je volgt colleges over de gevolgen van migratie voor de religieuze identiteit van moslims en de invloed van de islam in het Midden-Oosten. Je specialiseert je in de islam maar krijgt tegelijkertijd een brede opleiding in de religiewetenschappen. Daarnaast ontwikkel je academische vaardigheden en leer je zelfstandig onderzoek uit te voeren. In de pre-master doe je kennis en inzicht op in de ontstaansgeschiedenis en de actuele situatie van de Islam en de andere Abrahamitische religies. Je leest de Koran en buigt je over de politieke en culturele geschiedenis van het Midden-Oosten.

Studieprogramma

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze pre-master volgen, dan betaal je een vergoeding. De hoogte van de pre-mastervergoeding is afhankelijk van het aantal ECTS-credits.

Collegegeld