Waarom de studie Pre-master Theologie & Religiewetenschappen: Islam, Politiek en Samenleving in Nijmegen?

Het programma Islam, Politiek en Samenleving maakt onderdeel uit van de pre-master Religiewetenschappen.

De pre-master Islam, Politiek en Samenleving kent een studieprogramma van 60 EC, dat voor iedere student op maat wordt gemaakt door de studieadviseur.

Wanneer alle vakken van de pre-master behaald zijn (inclusief het premasterwerkstuk) krijgt de student toestemming om te starten met de master Islam, politiek en samenleving.

Het programma bestaat uit inleidingen van de religies, uit tekstlezingen van de heilige boeken en uit verdiepende vakken over de islam en het Midden-Oosten. Daarnaast wordt het programma afgesloten met een werkstuk.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit

Studievereniging Awaz

Faculteitsvereniging Awaz

Awaz is sinds 2005 de faculteitsvereniging van de opleidingen Theologie en Religie/Islam, Politiek en Samenleving. De vereniging heeft als doel: "Door middel van studiegerelateerde en niet-studiegerelateerde activiteiten fungeren als bindende factor tussen studenten en medewerkers zowel binnen de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen als daarbuiten." Voorbeelden van activiteiten zijn maandelijkse borrels, filmavonden, lezingen, een familiesymposium, kloosterweekend, bezoeken aan geloofsgemeenschappen en studiereizen.

Bekijk de website, breng een bezoek aan de Awaz-kamer in E14.18 (Erasmus) of bekijk de Facebookpagina.