Binnenstad Münster

Pre-masterPre-master Nederland-Duitsland-Studies

Kun je niet direct instromen in de master Nederland-Duitsland-Studies? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master. In de pre-master Nederland-Duitsland-Studies maak je kennis met de wereld van Nederlands-Duitse betrekkingen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Deze pre-master zorgt voor een overbrugging tussen jouw vorige opleiding en de master Europese Studies: Nederland-Duitsland-Studies.
  • Er wordt gekeken naar je vorige opleiding om een studieprogramma op maat vast te stellen.
  • Je betaalt geen gewoon collegegeld. Je betaalt namelijk alleen per vak dat je volgt.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

Afhankelijk van je vooropleiding en eerder verworven competenties dien je een aantal vakken op het gebied van taalvaardigheid, interculturele communicatie, Euregionale betrekkingen en wetenschappelijke werken en schrijven te volgen. Vaak bestaat een pre-master uit een pakket van tussen de 30 en 60 EC. Na afronding ontvang je een pre-mastercertificaat dat je toegang biedt tot de master Nederland-Duitsland-Studies.

Studieprogramma

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze pre-master volgen, dan betaal je een vergoeding. De hoogte van de pre-mastervergoeding is afhankelijk van het aantal ECTS-credits.

Collegegeld