Toelating en inschrijving

Toelichting aanmeldprocedure Pre-master Notarieel Recht

Je schrijft je in Studielink in voor de pre-master Notarieel Recht: JUR-P-NOT (voltijd) of JUR-P-NOT-D (deeltijd). Tijdens de aanmeldprocedure word je gevraagd (één van) de volgende documenten te uploaden:

  • scan van je universitaire juridische bachelordiploma inclusief cijferlijst (en evt. ook masterdiploma inclusief cijferlijst)
  • scan van je studievoortgangsoverzicht als je nog niet je diploma (Nederlandse universitaire juridische bachelor of master) hebt behaald
  • scan van de (voortgangs-)verklaring behalen ‘civiel effect’, of een scan van informatie op het diplomasupplement waaruit blijkt dat voor het verkrijgen van ‘civiel effect’ na afronding van de universitaire juridische bachelor slechts een Nederlandse universitaire juridische masteropleiding met een studielast van 60 EC hoeft te worden afgerond.
     

Aanmelddeadline met Nederlandse vooropleiding en nationaliteit Nederlands

September-instroom 

01 oktober 2023 t/m 01 mei 2024

Als je overweegt om in februari te beginnen, is het belangrijk om te weten dat dan de premastervergoeding slechts anderhalf jaar geldig is. Bovendien willen we benadrukken dat wanneer je in februari instroomt in de master Notarieel recht, de totale studieduur anderhalf jaar bedraagt vanwege een jaarvak in het onderwijsprogramma dat enkel in september begint.