Hero image PW

Pre-masterPre-master Pedagogische Wetenschappen

Heb jij een hbo-bachelordiploma of een wo-bachelordiploma behaald en wil je starten met de master Pedagogische Wetenschappen? Dan volg je eerst de pre-master die je voorbereidt en toegang geeft tot de master Pedagogische Wetenschappen.

Direct naar

Iets voor jou?

Je kunt kiezen uit twee programma's:

  • De pre-master Pedagogische Wetenschappen: Pedagogiek bereidt je voor op de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen met een stage Pedagogiek. Dit programma kun je volgen met iedere afgeronde hbo- of wo-opleiding.
  • De pre-master Pedagogische Wetenschappen: Orthopedagogiek met klinische NVO-aanvulling bereidt je voor op de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen met een stage Orthopedagogiek. Alléén deze combinatie geeft toegang tot de stage Orthopedagogiek en de mastercursus Diagnostiek. Je kunt toegelaten worden tot dit programma als je een verwante hbo- of wo-opleiding hebt afgerond.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Door deze (pre-)master heb ik het gevoel dat ik veel meer een expert ben geworden in het vakgebied.
Olaf Nelissen
Olaf Nelissen Alumnus Het verhaal van Olaf
Kennismaken

Wat ga je leren?

Pre-master Pedagogische Wetenschappen: Pedagogiek

Het pre-masterprogramma (60 EC) bestaat uit een selectie van onderdelen uit het reguliere bachelorprogramma, waardoor een brede basiskennis op het gebied van Pedagogische Wetenschappen wordt opgedaan. Accenten binnen dit programma liggen op beleid, advisering en pedagogische vraagstukken.

Pre-master Pedagogische Wetenschappen: Orthopedagogiek met klinische NVO-aanvulling 

Het pre-masterprogramma (56 EC) aangevuld met een klinische NVO-aanvulling (8 EC) bestaat uit een selectie van onderdelen uit het reguliere bachelorprogramma, waardoor een brede basiskennis op het gebied van Pedagogische Wetenschappen wordt opgedaan. Accenten binnen dit programma liggen op diagnostiek, behandeling en problematische ontwikkeling. 

Studieprogramma

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze pre-master volgen, dan betaal je een vergoeding. De hoogte van de pre-mastervergoeding is afhankelijk van het aantal ECTS-credits.

Collegegeld