Pre-master privaatrecht

Pre-masterPre-master Privaatrecht

Hbo-diploma rechten op zak, maar wil je jouw kennis van het recht verder verdiepen? Wil je later aan de slag in één van de togaberoepen, namelijk advocaat, officier van justitie of rechter? Dan is een pre-master misschien wat voor jou!

Direct naar

Iets voor jou?

•    Na een jaar (±60-64 EC) ben je klaar om aan je master te beginnen
•    Verdieping en verbreding op academisch niveau
•    Programma afgestemd op hbo-rechten
•    Na je master een universitair diploma met 'civiel effect'
•    Onderwijs van prijswinnend niveau

Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelatingseisen

Wat ga je leren?

Vanuit je hbo-opleiding weet je natuurlijk al het nodige over wet en regelgeving. Aan de Radboud Universiteit dagen we je uit om je perspectief te verleggen. Dat doen we met gedegen theoretische scholing, maar wel hand in hand met een praktijkgerichte aanpak. Het recht is namelijk nooit zwart-wit, of 'zomaar even de regeltjes toepassen'. Tijdens deze pre-master leer je zaken dan ook uit verschillende perspectieven te bekijken. Je leert dus niet de regeltjes uit je hoofd, maar denkt mét je hoofd.

Voltijd of deeltijd?

Je kunt kiezen voor de pre-master in voltijd of in deeltijd. Kies je voor de voltijdvariant? Dan gaan we ervan uit dat je zowel de hoor- als werkcolleges overdag bijwoont. Je krijgt geen toegang tot de weblectures. Voor het werkgroeponderwijs geldt een actievedeelnameverplichting. Als deeltijdstudent volg je het werkgroeponderwijs grotendeels ’s avonds. Deeltijdstudenten krijgen toegang tot de weblectures. Deze weblectures kun je thuis op elk gewenst moment terugkijken. 

Ook voor de masterfase geldt dat je deze in voltijd of in deeltijd kunt volgen. 

Let op: Als je kiest voor de pre-master in voltijd, kun je de master alleen in voltijd volgen. Als deeltijd pre-masterstudent heb je de mogelijkheid om de master in voltijd of in deeltijd te volgen. Het masteronderwijs vindt overdag plaats. Alleen als deeltijdstudent krijg je toegang tot de weblectures, voor zover die beschikbaar zijn in de masterfase. Bovendien betaal je als deeltijdstudent minder instellingscollegegeld dan als voltijdstudent. Dit is alleen van toepassing als je al een masterdiploma hebt behaald.

Studieprogramma

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze pre-master volgen, dan betaal je een vergoeding. De hoogte van de pre-mastervergoeding is afhankelijk van het aantal ECTS-credits.

Collegegeld