Hero image Sociologie

Pre-masterPre-master Sociologie

Wil je de masteropleiding Sociologie volgen aan de Radboud Universiteit, maar voldoe je nog niet aan de toelatingseisen? De pre-master Sociologie bereidt je voor!

Direct naar

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Een stevige basis voor een master in Sociologie, waarbij veel statistiek komt kijken, maar ook ruimte is voor meer actuele onderwerpen.
Axel Dalessi
Axel Dalessi Alumnus Het verhaal van Axel
Kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de pre-master komen theorieën over en kennis en vaardigheden van sociaalwetenschappelijke onderzoekmethoden en -technieken aan bod. Je volgt verschillende typen cursussen, zoals theoretische en methodische cursussen. Het programma is bovendien cumulatief opgebouwd, zodat je stapje voor stapje steeds dieper in de stof duikt. Je leert niet alleen theorieën en methoden, maar past dit meteen toe in een integratiecursus, waarbij je de koppeling tussen beide onderdelen maakt. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen de pre-master goed kunt afronden, ook word je voldoende voorbereid om de master Sociologie met succes af te ronden.

Studieprogramma

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze pre-master volgen, dan betaal je een vergoeding. De hoogte van de pre-mastervergoeding is afhankelijk van het aantal ECTS-credits.

Collegegeld