FTR student

Pre-masterPre-master Theologie

Kun je met je bacheloropleiding niet direct instromen in een master Theology of Religiewetenschappen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een pre-master.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Goed in deeltijd te doen
  • Kleine groepen en daardoor persoonlijke aandacht
  • Open en vriendelijke sfeer
  • Diverse groep studenten
  • Sterk maatschappelijk betrokken
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik vind de opleiding veel leuker dan gedacht!
Portretfoto Juliette de Valk
Juliëtte de Valk Student Het verhaal van Juliëtte
Kennismaken

Wat ga je leren?

Het pre-masterprogramma is samengesteld uit kernvakken uit de bacheloropleiding en cursussen waarmee academische schrijfvaardigheden worden bijgebracht.

Je bestudeert ideeën, teksten en rituelen die uitnodigen tot reflectie over wat wel en niet belangrijk is, hoe het leven geleefd kán worden en wat we moeten doen om dat leven te bereiken.

Theologie is een brede opleiding: je brengt teksten, eeuwenlange traditie, spiritualiteit en actuele praktijk samen bij het nadenken over persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken.
Je ontwikkelt academische vaardigheden, waaronder analytisch denken, kritische lees- en schrijfvaardigheid en empirische onderzoeksmethoden. Je verdiept je in verschillende disciplines (zoals ethiek, geschiedenis en sociologie) en verrijkt je eigen perspectief met andere gezichtspunten.

Studieprogramma

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze pre-master volgen, dan betaal je een vergoeding. De hoogte van de pre-mastervergoeding is afhankelijk van het aantal ECTS-credits.

Collegegeld