Administratiekosten

Bij aanmeldingen voor Engelstalige masteropleidingen vraagt ​​de Radboud Universiteit aan studenten van buiten de EU/EER administratiekosten. Je aanmelding komt pas in aanmerking voor toelating als wij je betalingsbewijs van 75 euro hebben ontvangen.

We sturen je een link om de betaling uit te voeren zodra we je aanmelding hebben ontvangen. Houd er rekening mee dat deze AcceptEmail niet direct wordt verzonden en dat het tijdens drukke periodes een paar dagen kan duren. Het is dan nodig dat je het het betalingsbewijs uploadt en je aanmelding opnieuw indient. 

Je hoeft deze vergoeding maar één keer te betalen, niet per aanmelding. Dit bedrag krijg je terug als je volledig bent ingeschreven als student aan de Radboud Universiteit. De administratiekosten worden niet terugbetaald als je niet wordt toegelaten.

De administratiekosten zijn niet van toepassing op:

 • Studenten uit Nederland, met een nationaliteit uit de EER-landen of uit landen die kandidaat zijn voor het EER-lidmaatschap*;
 • Studenten met een Nederlandse verblijfsvergunning;
 • Studenten ondersteund door het UAF;
 • Studenten die een volledige beurs ontvangen (bewezen door het uploaden van een beursnota). Houd er rekening mee dat voor studenten die een Radboud Encouragement Scholarship (RES) aanvragen, nog steeds administratiekosten van toepassing;
 • Studenten die momenteel als uitwisselingsstudent aan de Radboud Universiteit Nijmegen studeren en zich willen aanmelden voor een masteropleiding.

*EER-landen en EER-kandidaten
EER-landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Zweden. Onder deze regeling vallen ook Zwitserland en Suriname.

EER-kandidaten: Turkije, Montenegro, Macedonië, Servië en Albanië.

Instructies voor het betalen van de administratiekosten

 1. Kies AcceptEmail bij je aanmelding;
 2. Nadat de aanmelding is ingediend, ontvang je binnen enkele dagen een e-mail met een knop 'betalen';
 3. Klik op die knop en je wordt doorgestuurd naar een beveiligde transactiepagina;
 4. Kies je gewenste betaalmethode;
 5. Voltooi de betaling;
 6. De betalingsstatus verandert in "betaald" en de kleur wordt groen;
 7. Upload de groene banner bij je aanmelding. 

Als je per bankoverschrijving wilt betalen, staan ​​de bankgegevens in de AcceptEmail die je ontvangt.