Two students biking in Nijmegen
Two students biking in Nijmegen

Studeren in Nijmegen

In Nijmegen studeren 46.000 studenten en hebben ruim 21.000 studenten hun thuis gevonden. Hier, in de oudste stad van Nederland, voel je meteen de levendige studentensfeer. Lees meer over wat Nijmegen jou te bieden heeft!

Klaar voor je studententijd?

In Nijmegen vind je ruim 225 studentenorganisaties. Je hebt verenigingen gericht op je studie, sport, gezelligheid, geloof, cultuur en nog veel meer. Op deze manier leer je snel medestudenten kennen waarmee je gegarandeerd een geweldige studententijd beleeft!

Studentenleven in Nijmegen

De universiteit ligt centraal in Nijmegen met alle gebouwen bij elkaar op één groene campus. Handig als je op een dag wil sporten, colleges wil volgen en wil studeren in de bibliotheek.

Nijmegen is een grote stad met veel voorzieningen en grote evenementen, maar heeft de sfeer en gezelligheid van een dorp. Je komt altijd wel bekenden tegen in de stad.

Op kamers in Nijmegen

Nijmegen is uitgeroepen tot Beste Studentenkamerstad 2022 door het relatief ruime aanbod aan betaalbare kamers. De gemiddelde kamerprijs in Nijmegen is €435,- en de gemiddelde kamergrootte is 17 m2 (bron: Studiekeuze123). Hoewel het vinden van een kamer ook in Nijmegen nog een uitdaging kan zijn, staan we voor je klaar met tips om jou te helpen bij het vinden van een kamer.

Een kamer vinden in Nijmegen

Wat zeggen onze studenten?

In deze video vertellen zes studenten waarom ze voor Nijmegen hebben gekozen, wat hun eerste indruk was en wat hun favoriete hotspots van de Waalstad zijn.

Wat de stad uniek maakt zijn de vele gezellige kroegen en de mooie natuur.
Zowel de universiteit als de wereld daarbuiten geven mij een veilig gevoel.

Ook interessant...

Studentenleven

Studeren is meer dan in de collegebanken zitten. Het is nieuwe mensen leren kennen, jezelf ontwikkelen, op kamers gaan, en iets moois maken van je studententijd. Bezoek activiteiten, word lid van een studentenorganisatie en/of duik de kroeg in. Kom...

Radboud Intro

Maak kennis met Nijmegen, de Radboud Universiteit en je medestudenten. Niet verplicht, wél onmisbaar!

Financieel

Een studie en het studentenleven kosten geld. Denk aan collegegeld, maar ook studieboeken, verzekeringen en huisvesting kosten geld. Deels kun je dit financieren door de studiefinanciering.

Start je studie met skills

Start je studie met skills

Start je studie met skills is een driedaags programma voor vwo-scholieren die voor het eerst een bachelor gaan volgen. Via het programma leer je de universiteit kennen en krijg je verschillende colleges en workshops.