Studenten nemen selfie voor gebouw Radboud Universiteit
Studenten nemen selfie voor gebouw Radboud Universiteit

Informatie voor Duitse studenten

Ben je een Duitse student en wil je studeren aan de Radboud Universiteit? Op deze pagina vind je specifieke informatie voor Duitse studenten.

NT2 Taalcursus

Een goede kennis van het Nederlands is een vereiste voor alle Nederlandstalige opleidingen. Je kunt dit aantonen met het staatsexamen Nederlands als vreemde taal NT2, programma 2 (DUO) of het examen RU-NT2 (Radboud Universiteit). Als je al kennis hebt van het Nederlands, kun je contact opnemen met de studieadviseur om vrijgesteld te worden van het examen. Houd er rekening mee dat de RU-NT2 cursus alleen geldig is op de Radboud Universiteit. 

Radboud in'to Languages

Radboud in'to Languages biedt een taalcursus aan die je afsluit met het RU-NT2 examen. Het RU-NT2 examen wordt door de Radboud Universiteit erkend als gelijkwaardig aan het staatsexamen NT2, programma 2, en is daarom voldoende als bewijs van taalvaardigheid voor toelating tot een studie bij ons.

  • De cursus is speciaal ontworpen voor Duitse moedertaalsprekers.
  • Volledige vergoeding van kosten bij positief studieadvies
  • Laag uitvalpercentage.

NT2 Taalcursus

Bekijk de campustour

Studiefinanciering

Voor een studie in Nederland zijn er verschillende manieren van studiefinanciering voor Duitse studenten. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Meer informatie

Ziektekostenverzekering

Wanneer je voor je studie naar Nederland verhuist, kan dat gevolgen hebben voor je ziektekostenverzekering. Kom erachter welke situatie op jou van toepassing is.

Meer informatie

Ervaringen van studenten

Studeren in Nijmegen is een must!
In bijna drie jaar heb ik zoveel vrienden ontmoet!

Waar kunnen we je mee helpen?

Ons Studienberatung team helpt je graag met vragen over studeren aan de Radboud Universiteit. Je kunt je vragen in het Duits stellen.

Wilt u contact met ons opnemen namens een school in Duitsland? Dan vindt u contactinformatie op de pagina voor Duitse scholen.

+31 24 361 23 45