Forrest (Philosophy, Politics and Society)

Het meeste waardeer ik de vrijheid die we krijgen om onze interesses te ontwikkelen.
Naam
Forrest

Forrest studeert Philosophy, Politics and Society.

Waarom heb je voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik wilde vooral uit mijn comfortzone komen en in het buitenland gaan studeren. Toen ik op onderzoek uitging, realiseerde ik me hoe open Nederland is voor buitenlandse studenten, dus toen ik gaan kijken naar de universiteiten in Nederland. Van de drie universiteiten die ik in Nederland heb bezocht, beviel de Radboud Universiteit me het beste.

Hoe heb je de overgang van de middelbare school naar de universiteit ervaren? Hoe heeft de universiteit/faculteit je daarbij geholpen?

De overgang en de verhuizing waren relatief makkelijk. De aanmeldingsprocedure was eenvoudig en ik kreeg alle informatie die ik nodig had om aan mijn academische carrière te beginnen.

Wat vind je het leukst aan je bacheloropleiding en waarom? Hoe daagt het programma je uit?

Het duurde even voordat ik gewend was aan mijn opleiding. Ik had nog niet veel met filosofie te maken gehad en daardoor waren de lange en ingewikkelde teksten die we behandelden soms intimiderend. Ik vond het echter al snel leuk om me in deze materie te verdiepen. Het meeste waardeer ik de vrijheid die we krijgen om onze interesses te ontwikkelen. Het vakgebied is erg breed en het is fijn om actuele zaken die voor mij relevant zijn filosofisch te kunnen analyseren en onderzoeken.

Wat vind je van de sfeer in de colleges (bijv. de reatie tussen studenten en docenten)?

De colleges zijn erg interactief; het komt zelden voor dat een docent een monoloog geeft. Meestal bespreken we teksten, ideeën of actuele gebeurtenissen op een open manier.

Wat zijn je plannen voor na je bachelor?

Ik heb nog niet precies besloten welk pad ik ga bewandelen, maar de kans is groot dat ik na mijn bachelor een master ga doen, mogelijk zelfs hier aan de Radboud Universiteit.

Ben je actief binnen de studievereniging van je opleiding? Zo ja, hoe precies?

Ik zit in de "Entertainment Commissie" van mijn studievereniging en heb samen met andere studenten feestjes en andere activiteiten georganiseerd voor onze leden.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Er zijn veel dingen die ik leuk vind aan Nijmegen. De stad is groot, maar niet te groot. Op straat zie je vaak bekende gezichten en vind je snel plekken waar je je op je gemak voelt. Het leukste aan de stad vind ik de vele culturele activiteiten die worden aangeboden.

Heb je informatiebijeenkomsten bijgewoond voordat je je inschreef voor je opleiding? Vond je ze nuttig en zo ja, waarom?

Nee, ik heb geen informatiebijeenkomsten bijgewoond. Ik vond informatie over de opleiding op de website en vond deze informatie erg nuttig.

Welk advies zou je scholieren geven bij het kiezen van een opleiding?

Kies een studierichting die je interesseert, niet per se een studierichting die je al goed kent. Heb moed om iets nieuws te leren, iets dat je interesseert. Dat je iets nog niet begrijpt, betekent niet dat het je het niet kunt leren. Geef jezelf de kans om jezelf te verrassen en kies niet per se de weg van de minste weerstand.