School- en campusbezoeken en webinars voor Duitse scholen

Voor veel studenten staat de universiteit na hun afstuderen voor de deur. Sommigen van hen vinden het echter vaak moeilijk om zich voor te stellen wat de term 'studeren' betekent. Om deze term tastbaarder te maken voor uw leerlingen, bieden we jou en je leerlingen een aantal activiteiten aan die het begrip van deze term moeten vergemakkelijken.

Schoolbezoeken

Een activiteit die we je scholieren aanbieden is een presentatie op jullie school, waarbij Duitstalige studenten vertellen over studeren in het algemeen, over de Radboud Universiteit en over Nijmegen als studentenstad. Veel scholen gebruiken dit aanbod ook als onderdeel van hun studie- en carrièrevoorlichting.

Foto van de campus tour

Campusbezoek

Je scholieren zijn ook van harte uitgenodigd voor een rondleiding op de campus! Gedurende één dag kunnen wij jou en je scholieren op verschillende manieren kennis laten maken met onze universiteit. Het programma voor deze dag aan de Radboud Universiteit wordt samengesteld op basis van uw individuele wensen.

We kunnen u de volgende programmaonderdelen aanbieden:

  • Algemene presentatie over studeren in Nijmegen en Nederland;
  • Gastcollege over een of meerdere onderwerpen naar keuze;
  • Discussieforum met onze Duitse studenten;
  • Rondleiding over de campus.

Webinars

Is een webinar over onze universiteit, de verschillende opleidingen en de stad Nijmegen iets voor jou? Onze huidige studenten nemen graag de tijd om online te vertellen over hun ervaringen aan de Radboud Universiteit en het leven in Nederland. Natuurlijk kunnen studenten al hun vragen stellen en informatie uitwisselen met onze studenten.

Contact

Heb je interesse in een van de bovenstaande activiteiten? Neem dan contact op met:

Irina Post - Coördinator Duitse studievoorlichting

Radboud Universiteit
Houtlaan 4
6525 XZ Nijmegen

+31 24 36 21 292

Organisatieonderdeel