Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Studeren in Nijmegen

Nijmegen is de plek bij uitstek om alles uit je studententijd te halen. Van de prachtige Waal tot aan het bruisende centrum en van gave sportevenementen tot inspirerende theatervoorstellingen: Nijmegen heeft je heel veel te bieden!

Uit in Nijmegen

Er is genoeg te doen in het gezellige stadscentrum van Nijmegen. De stad huisvest tal van leuke cafeetjes en kroegen waar jij je tot in de vroege uurtjes kunt vermaken. Ontdek het:

Welkom in Nijmegen

Wat zeggen onze studenten?

Zes studenten vertellen onder andere waarom zij gekozen hebben om te studeren in Nijmegen en wat de leukste hotspots zijn van de stad.

Bouw een sociaal netwerk op

In Nijmegen vind je ruim 225 studentenverenigingen. Je hebt verenigingen gericht op sport, gezelligheid, geloof, cultuur etc. Op deze manier leer je snel medestudenten kennen waarmee je gegarandeerd een geweldige studententijd beleeft!

Cultuur snuiven in Nijmegen

Als oudste stad van Nederland heeft Nijmegen een rijk cultureel verleden. Dat zie je ook nu nog terug in de vele musea, podia en festivals die de stad rijk is.

Trek de natuur in

Nijmegen is ook een plek waar volop ruimte is om de natuur in te gaan. Bezoek ’s zomers het Waalstrandje om lekker te zonnen en een duik te wagen in het verfrissende water.

Bourgondisch Nijmegen

Lekker eten en drinken in Nijmegen? Voor een uitgebreid ontbijt, rijkelijke lunch of luxe diner hoef je niet ver te zoeken. Nijmegen biedt tal van gezellige lunchrooms, restaurants en bars waar je Bourgondisch kunt genieten.

Dineren met vrienden

Gezellige sportevenementen

Ook de sportieveling kan in Nijmegen zijn of haar hart ophalen. Zie hier een aantal events:
De Vierdaagsefeesten
De Zevenheuvelenloop 
Batavierenrace
> Meer sportevents