Coschapsubsidie

De Radboud Universiteit ondersteunt coschappen in het buitenland met een financiële bijdrage vanuit het Profileringsfonds. De beurs is bedoeld als een tegemoetkoming in de extra kosten die je maakt voor een coschap in het buitenland zoals ticketkosten, visa, huurlasten en vaccinaties.

Type
Studiebeurs
Landen of regio's
Alle EU/EER-landen, Alle niet-EU/niet-EER landen
Duur van studiebeurs
4 tot 12 weken
Maximale financiering
€600
Dekking studiebeurs
Gedeeltelijke studiebeurs
Betrokken faculteit
Faculteit der Medische Wetenschappen
Voorwaarden
 • Je staat als (fulltime) student ingeschreven aan de Radboud Universiteit;
 • Je coschap duurt minimaal 4 weken (aaneengesloten);
 • Je coschap vindt plaats in het buitenland;
 • Je hebt goedkeuring vanuit de Faculteit der Medische Wetenschappen;
 • Je verdient studiepunten;
 • Je hebt in je huidige studiefase nog niet eerder een Individuele Reissubsidie voor een langdurig verblijf, coschapsubsidie, of een Holland Scholarship ontvangen;
 • Je gaat over meer dan 2 weken weg.

De beurs is bedoeld als een tegemoetkoming in de extra kosten die je maakt voor een coschap in het buitenland. Hierbij moet je denken aan ticketkosten, visa, huurlasten en vaccinaties. Is er geen sprake van dit soort extra kosten, dan kom je niet in aanmerking voor deze beurs.

Hoogte studiebeurs
Verblijf binnen Europa: €150 per 4 weken, maximaal €450 voor de hele periode (12 weken).
Verblijf buiten Europa: €200 per 4 weken, maximaal €600 voor de hele periode (12 weken).

Bij een voorlopige toekenning ontvang je een voorschot van 75% van het beursbedrag binnen ongeveer 4 weken op je bankrekening. De rest van de beurs ontvang je na het einde van je buitenlandverblijf, zodra je de laatste documenten hebt ingeleverd en aan alle voorwaarden hebt voldaan. Voldoe je niet aan alle voorwaarden, dien je het al verstrekte voorschot terug te betalen.

Aanmelden

1. Start je aanvraag voor een buitenlandverblijf via je Osiris account. Deze aanvraag moet door je facultaire International Office (voorwaardelijk) toegekend worden. De beursaanmeldingen gaan jaarlijks rond mei open voor het daaropvolgende academische jaar. Je ontvangt daarna automatisch een e-mail met verdere instructies voor je beursaanvraag. Is het al mei geweest of ga je nog in het huidige academische jaar naar het buitenland? Je ontvangt dan ongeveer één werkdag ná goedkeuring van je buitenlandverblijf in Osiris de e-mail met instructies voor je beursaanvraag.

2. In de e-mail met verdere uitleg over de beursaanvraag staat een link naar een webformulier. Vul dit webformulier volledig in, en klik op 'submit'.

3. Wanneer je het webformulier hebt ingediend, ontvang je, ongeveer na één werkdag, van ons een e-mail met het Grant Agreement en de Letter of Approval. Stuur dan de volgende documenten uiterlijk twee weken vóór aanvang van je uitwisseling naar studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl):

 • Het Grant Agreement, ondertekend door jezelf. Lees dit document goed door: hierin staan de voorwaarden van de beursaanvraag in benoemd.
 • Een ingevulde en ondertekende Letter of Approval van je (studie)begeleider vanuit de Radboud Universiteit of het International Office van het Radboudumc, waarin de relevantie van het project voor je studie wordt aangegeven.

4. Zodra wij de documenten hebben verwerkt, sturen we je een e-mail over je aanvraag met eventuele toekenning. Het kan ongeveer 5 werkdagen duren voor je documenten verwerkt zijn.

Afronden

Wanneer je coschap ten einde is gekomen, ontvangen wij graag binnen één maand na afloop, via studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl), de volgende documenten:

 • Een ingevuld en ondertekend statement form. Het statement form ontvang je enkele weken vóór het einde van je verblijf via e-mail.
 • Een online studentenverslag met foto's van je ervaring. Je ontvangt enkele weken vóór het einde van je verblijf de link naar dit verslag via e-mail.

Wanneer je achteraf nog gaat reizen, is het je eigen verantwoordelijkheid dat de documenten op tijd binnen zijn. Wij zullen je documenten bekijken, en als je aan de voorwaarden voldoet het (eventuele) resterende beursbedrag zo snel mogelijk overmaken. Je ontvangt een e-mail zodra je afrekening in behandeling is genomen.

Verblijf voortijdig afbreken

Mocht je voortijdig je buitenlandverblijf moeten afbreken wegens bijzondere omstandigheden buiten je macht om, neem dan contact met ons op via studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl).

Deadline
Een harde eis voor een beursaanvraag is dat deze minimaal 2 weken voor vertrek volledig online is ingediend en de benodigde documenten zijn opgestuurd naar Student Life and International Mobility. Als dit niet het geval is, kom je niet in aanmerking voor de beurs. Als er een speciale reden is voor de verlate aanvraag, neem dan per e-mail contact met ons op via studentexchange@ru.nl. Wij zullen jouw situatie dan bespreken en je daarna berichten of een uitgestelde deadline mogelijk is.