Erasmus+ top-up beurs

De Radboud Universiteit vindt het belangrijk dat een internationale uitwisseling toegankelijk is voor elke student. Daarom bieden wij de Erasmus+ Inclusie top-up aan. Dit is een financieel steuntje in de rug voor die studenten die dit voor hun studie-of stage-uitwisseling vanwege bijzondere omstandigheden extra nodig hebben. Daarnaast bestaat er ook de Erasmus+ Green Travel top-up.

Type
Studiebeurs
Landen of regio's
Alle EU/EER-landen
Dekking studiebeurs
Gedeeltelijke studiebeurs
Voorwaarden

Voorwaarden Erasmus+ Inclusie top-up 

  • studenten met een fysieke of mentale beperking die een belemmering vormt voor je studie of internationale mobiliteit. Dit dient aangetoond te worden met een doktersverklaring of dit moet te verifiëren zijn bij je studentendecaan;
  • studenten die een aanvullende beurs van DUO (of buitenlandse equivalent) ontvangen, omdat zij afkomstig zijn uit een gezin met een lager inkomen.

Zodra je je aanmeldt voor de top-up, dien je te verklaren dat je voldoet aan de eisen om te top-up te verkrijgen. Het beoordelingsproces dat volgt vindt op een zorgvuldige en vertrouwelijke manier plaats.

Voorwaarden Erasmus+ Green Travel top-up

Studenten die naar hun bestemming reizen met een duurzame vorm van transport (met een lage CO2-uitstoot) willen we graag belonen. Je ontvangt een bonus van €50. Voorbeelden van duurzame vormen van transport zijn: de fiets, de bus of de trein. Om in aanmerking te komen voor de top-up dien je het grootste gedeelte van zowel de heen- als terugreis van- en naar het land van bestemming op een duurzame manier te hebben afgelegd.

Om deze top-up te ontvangen dien je de volgende stappen te nemen:

  • Bewaar (indien van toepassing) alle tickets van je transport en lever deze (digitaal) bij ons in;
  • Vul het formulier Declaration Green Travel top-up in en onderteken deze. Op het formulier beschrijf je hoe en wanneer je hebt gereisd. Je ontvangt dit formulier van ons via de mail.
Hoogte studiebeurs
De Erasmus+ top-ups zijn aanvullende beurzen bovenop de normale Erasmus+ beurs. De Inclusie top-up bedraagt €250 per maand, of €8,33 per dag. De Green Travel top-up is een eenmalige bonus van €50.

Aanmelden

Meld je aan bij het International Office van je faculteit.

Voldoe je aan de gestelde voorwaarden en wil je in aanmerking komen voor een van de top-ups? Dan kun je dit aangeven op het beursaanvraagformulier. Dit formulier sturen wij naar je toe nadat je bent geselecteerd en genomineerd bij jouw gastuniversiteit voor een studie-uitwisseling. Studenten die een stage in het buitenland gaan doen kunnen zich het hele jaar door aanmelden en dit op dat moment aangeven op het aanvraagformulier.

Vervolgens doen we een korte check om te kijken of je inderdaad voor de top-up in aanmerking komt. Dit gebeurt op een zorgvuldige en vertrouwelijke manier, rekening houdend met je privacy.