Short stay beurs

Ben jij een student aan de Faculteit der Filosofie, Theologie, en Religiewetenschappen; Faculteit der Letteren; Nijmegen School of Management of de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica; en wil je deelnemen aan een Summer/Winterschool of andere kortdurende cursus bij een buitenlands instituut? Dan kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten welke deels wordt vergoed vanuit het Profileringsfonds van de Radboud Universiteit en deels door je faculteit.

Type
Studiebeurs
Landen of regio's
Alle EU/EER-landen, Alle niet-EU/niet-EER landen
Duur van studiebeurs
5 dagen tot 2 weken
Maximale financiering
€1000
Dekking studiebeurs
Gedeeltelijke studiebeurs
Betrokken faculteit
Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen, Faculteit der Letteren, Faculteit der Managementwetenschappen, Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Voorwaarden
 • Je staat ingeschreven als (fulltime) student aan de Faculteit der Filosofie, Theologie, en Religiewetenschappen; Faculteit der Letteren; Nijmegen School of Management of de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica;
 • Je buitenlandverblijf duurt minimaal 5 dagen (aaneengesloten);
 • Het programma vindt plaats in het buitenland;
 • Je ontvangt studiepunten voor het (korte) buitenlandverblijf;
 • Je hebt nog niet eerder een Short Stay beurs ontvangen;
 • Je gaat over meer dan 2 weken weg.
Hoogte studiebeurs
Short stay binnen Europa: maximaal €375 per week
Short stay buiten Europa: maximaal €500 per week

Het beursbedrag dat je uiteindelijk ontvangt wordt berekend op basis van het aantal dagen dat je deelneemt aan het programma. Je kan een vergoeding krijgen voor maximaal 2 weken.

Indien gewenst, kun je een voorschot van 75% van je beursbedrag ontvangen op je bankrekening. Heeft dit jouw voorkeur, geef dit dan aan op het webformulier. De rest van de beurs ontvang je na het einde van je buitenlandverblijf, zodra je de laatste documenten hebt ingeleverd en aan alle voorwaarden hebt voldaan. Voldoe je niet aan alle voorwaarden, dien je het al verstrekte voorschot terug te betalen.

Aanmelden

1. Start je aanvraag voor een buitenlandverblijf via je Osiris account. Zodra deze aanvraag door je facultaire International Office (voorwaardelijk) is toegekend, ontvang je automatisch een e-mail met verdere instructies voor je beursaanvraag. 

2. In de e-mail met verdere uitleg over de beursaanvraag staat een link naar een webformulier. Vul dit webformulier volledig in, en klik op 'submit'.

3. Wanneer je het webformulier hebt ingediend, ontvang je, ongeveer na één werkdag, van ons een e-mail met het Grant Agreement en de Letter of Approval. Stuur dan de volgende documenten uiterlijk twee weken vóór aanvang van je uitwisseling naar studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl):

 • Het Grant Agreement, ondertekend door jezelf. Lees dit document goed door: hierin staan de voorwaarden van de beursaanvraag in benoemd.
 • Een ingevulde en ondertekende Letter of Approval van je facultaire International Office, waarin de relevantie van het project voor je studie wordt aangegeven.

4. Zodra wij de documenten hebben verwerkt, sturen we je een e-mail over je aanvraag met eventuele toekenning. Het kan ongeveer 5 werkdagen duren voor je documenten verwerkt zijn.

Afronden

Na het einde van je buitenlandverblijf, ontvangen wij graag binnen één maand na afloop, via studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl), de volgende documenten:

 • Een certificaat van deelname
 • Een online studentenverslag met foto's van je ervaring. Je ontvangt enkele weken vóór het einde van je verblijf de link naar dit verslag via e-mail.

Wanneer je achteraf nog gaat reizen, is het je eigen verantwoordelijkheid dat de documenten op tijd binnen zijn. Wij zullen je documenten bekijken, en als je aan de voorwaarden voldoet het (eventuele) resterende beursbedrag zo snel mogelijk overmaken. Je ontvangt een e-mail zodra je afrekening in behandeling is genomen.

Shortstay voortijdig afbreken

Mocht je voortijdig je buitenlandverblijf moeten afbreken wegens bijzondere omstandigheden buiten je macht om, neem dan contact met ons op: studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl).

Deadline
Een harde eis voor een beursaanvraag is dat deze minimaal 2 weken voor vertrek volledig online is ingediend en de benodigde documenten zijn opgestuurd naar Student Life and International Mobility. Als dit niet het geval is, kom je niet in aanmerking voor de beurs. Als er een speciale reden is voor de verlate aanvraag, neem dan per e-mail contact met ons op via studentexchange@ru.nl. Wij zullen jouw situatie dan bespreken en je daarna berichten of een uitgestelde deadline mogelijk is.
Selectieprocedure

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Wees dus op tijd met je aanvraag.

Contact

Voor vragen over de aanvraagprocedure in Osiris en de selectie voor de beurs kun je contact opnemen met het International Office van jouw faculteit.

 • Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen: internationaloffice [at] ftr.ru.nl (internationaloffice[at]ftr[dot]ru[dot]nl)
 • Faculteit der Letteren:  internationaloffice [at] ftr.ru.nl (internationaloffice[at]let[dot]ru[dot]nl)
 • Nijmegen School of Management: imo [at] fm.ru.nl (imo[at]fm[dot]ru[dot]nl)
 • Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica: io [at] science.ru.nl (io[at]science[dot]ru[dot]nl)