Short Stay beurs Letteren

Studeer je aan de Faculteit der Letteren en wil je deelnemen aan een Summer/Winterschool of andere kortdurige cursus bij een buitenlands instituut? Dan kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in je kosten. 

Voor de Faculteit der Letteren zijn jaarlijks maximaal 15 Short Stay grants beschikbaar. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld dus wees op tijd met je aanvraag!

Type
Studiebeurs
Landen of regio's
Alle EU/EER-landen, Alle niet-EU/niet-EER landen
Voorwaarden

Er zijn bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze Short Stay beurs:

 • Je staat ingeschreven als (fulltime) student aan de Faculteit der Letteren;
 • Je buitenlandverblijf duurt minimaal 5 dagen (aaneengesloten);
 • Het programma vindt plaats in het buitenland;
 • Je ontvangt studiepunten voor het (korte) buitenlandverblijf;
 • Je hebt nog niet eerder een Short Stay beurs ontvangen;
 • Je gaat over meer dan 2 weken weg*;

* Een harde eis voor een beursaanvraag is dat deze minimaal 2 weken voor vertrek volledig online is ingediend en de benodigde documenten zijn opgestuurd naar Student Life and International Mobility. Als dit niet het geval is, kom je niet in aanmerking voor de beurs. Als er een speciale reden is voor de verlate aanvraag, neem dan per e-mail contact met ons op via studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl). Wij zullen jouw situatie dan bespreken en je daarna berichten of een uitgestelde deadline mogelijk is.

Hoogte studiebeurs
Deze beurs bestaat uit een bedrag van maximaal € 375 per week voor een Short Stay binnen Europa, en een bedrag van maximaal € 500 per week voor een Short Stay buiten Europa. Het beursbedrag dat je uiteindelijk ontvangt wordt berekend op basis van het aantal dagen dat je deelneemt aan het programma. Je kan een vergoeding krijgen voor maximaal 2 weken.

Aanmelden

 1. Start je aanvraag voor een buitenlandverblijf via je Osiris account. Zodra deze aanvraag door je facultaire International Office (voorwaardelijk) is toegekend, ontvang je automatisch een e-mail met verdere instructies voor je beursaanvraag. 
   
 2. In de e-mail met verdere uitleg over de beursaanvraag staat een link naar een webformulier. Vul dit webformulier volledig in, en klik op 'submit'.
   
 3. Wanneer je het webformulier hebt ingediend, ontvang je, ongeveer na één werkdag, van ons een e-mail met het Grant Agreement en de Letter of Approval. Stuur dan de volgende documenten uiterlijk twee weken vóór aanvang van je uitwisseling naar studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl):

  - Het Grant Agreement, ondertekend door jezelf. Lees dit document goed door! Hier staan de voorwaarden van de beursaanvraag in benoemd.
  - Een ingevulde en ondertekende toestemmingsverklaring van je facultaire International Office, waarin de relevantie van het project voor je studie wordt aangegeven.
   
 4. Zodra wij de documenten hebben verwerkt, sturen we je een e-mail over je aanvraag met eventuele toekenning. Het kan ongeveer 5 werkdagen duren voor je documenten verwerkt zijn.

Voorschot op je Short Stay beurs nodig?

Indien gewenst, kun je een voorschot van 75% van je beursbedrag ontvangen op je bankrekening. Heeft dit jouw voorkeur, geef dit dan aan op het webformulier. De rest van de beurs ontvang je na het einde van je buitenlandverblijf, zodra je de laatste documenten hebt ingeleverd en aan alle voorwaarden hebt voldaan. 

Aanvraag Short Stay beurs afronden

Na het einde van je buitenlandverblijf, ontvangen wij graag binnen één maand na afloop, via studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl), de volgende documenten:

 1. Een certificaat van deelname
 2. Een online studentenverslag met foto's van je ervaring. Je ontvangt enkele weken vóór het einde van je verblijf de link naar dit verslag via e-mail.