Basisscholen

Al het aanbod van de Radboud Universiteit voor het basisonderwijs. Bekijk lesmaterialen, het organiseren van activiteiten bij jou op school en het professionaliseringsaanbod in onderzoekend leren.

Wetenschapsknooppunt

Wetenschapsknooppunt

Het Wetenschapsknooppunt organiseert terugkerende evenementen en activiteiten op het gebied van wetenschapseducatie. Daarbij staat een onderzoekende houding bij basisschoolleerlingen centraal.

Lees meer

Foto Alle Scholen Verzamelen! 2022

Lesmateriaal

Op zoek naar lesmateriaal voor in het basisonderwijs? We bieden diverse materialen en hulpmiddelen om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met wetenschap.

Bekijk het aanbod

Onderzoeker in de klas

Wil je jouw leerlingen iets bijbrengen over de wetenschap? Via het programma 'Onderzoeker in de klas' komen onderzoekers op bezoek bij basisschoolklassen om op een interactieve wijze hun onderzoeksthema te verkennen met de leerlingen.

Lees meer

Professionalisering

Wil jij met je leerlingen meer aan de slag met onderzoekend leren maar weet je niet zo goed hoe? Het Wetenschapsknooppunt biedt inhoudelijke professionalisering aan in het begeleiden van onderzoekend leren.

Lees meer

Meewerken aan onderzoek

* Verplicht veld

Regelmatig benaderen wetenschappers het Wetenschapsknooppunt wanneer zij op zoek zijn naar scholen die aan een onderzoek willen deelnemen. Wij selecteren daaruit de onderzoekers met aanvragen waar scholen ook iets aan hebben, bijvoorbeeld omdat er een onderzoekend element voor de leerlingen in zit. Vervolgens delen we deze verzoeken delen met scholen die hier belangstelling voor hebben. 

Heb je interesse om met je school of klas deel te nemen aan een onderzoek? Meld je dan aan.