Leerlingen in klas op middelbare school
Leerlingen in klas op middelbare school

Schooldecanen en docenten

Al het aanbod van de Radboud Universiteit voor schooldecanen en docenten op een rij. Bekijk lesmaterialen, gastcolleges, ons nascholingsaanbod en studievoorlichting (op school), zowel ter verdieping van de lesinhoud als ter ondersteuning van de studiekeuze van je leerlingen.

student lerarenopleiding voortgezet onderwijs

Studiekeuzehulp

Informatie voor de studiekeuze, overgang van vwo naar wo en het verschil tussen hbo en universiteit

Meer over studiekeuze
Middelbare scholieren in een klaslokaal. Eén scholier wijst enthousiast naar iets in de verte.

Profielkeuze

Hoe maak je de juiste profielkeuze?

Meer over profielkeuze

Nascholingsaanbod

Als docent of schooldecaan kun je bij de Radboud Universiteit terecht om je verder te ontwikkelen. Bekijk de aankomende masterclasses, cursussen en netwerkbijeenkomsten voor schooldecanen en -docenten.

Bioinformatica (voor docenten)

Bioinformatica (voor docenten)

Ontdek de kracht van bioinformatica in onze masterclass voor vo-docenten! Verken het lesmateriaal van het PUC of Science en integreet deze in je curriculum.

Netwerkbijeenkomst Natuurkunde

Netwerkbijeenkomst Natuurkunde

Netwerkbijeenkomst voor natuurkundedocenten: een unieke kans om kennis te delen, ideeën uit te wisselen en het natuurkunde-onderwijs te versterken.

Docentendag Wiskunde: Wiskundedialoog

Docentendag Wiskunde: Wiskundedialoog

Jaarlijks verwelkomen we boeiende sprekers die hun expertise en inzichten willen delen aan vo-docenten wiskunde. Met drie workshoprondes bieden we diverse thema's binnen het eerste- en tweedegraads gebied aan.

Aankomende voorlichtingsactiviteiten

Students sitting in the grass in Summer

Bachelor Online Voorlichting

In ons online platform kun je uitgebreide voorlichtingsvideo's bekijken van al onze bacheloropleidingen, waar en wanneer je wilt. Op die manier leer je de opleidingen al behoorlijk goed kennen.

Radboud Decanendag

Radboud Decanendag

Voor leden van alle schooldecanenkringen (en andere geïnteresseerden) organiseert de Radboud Universiteit elk jaar de Radboud Decanendag. Hier praten we je bij over actuele ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en studiekeuze van vwo-leerlingen.

Start je studie met skills

Start je studie met skills

Start je studie met skills is een driedaags programma voor vwo-scholieren die voor het eerst een bachelor gaan volgen. Via het programma leer je de universiteit kennen en krijg je verschillende colleges en workshops.

Aansluiting

Aansluiting po, vo, wo

Vanuit het programma Regionale Aansluiting zijn er diverse onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten opgezet met als doel het verbeteren van de aansluiting tussen het primair, voortgezet en wetenschappelijk onderwijs.

Projecten Regionale Aansluiting

Platform VO-HO

De Radboud Universiteit is onderdeel van het Platform VO-HO waarin onderwijsinstellingen uit het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs samenwerken aan de aansluiting van de middelbare school op het vervolgonderwijs.

Meer over Platform VO-HO

Start je studie met skills

'Start je studie met skills' is een uniek driedaags programma dat de overgang van de middelbare school naar de universiteit makkelijker maakt. Scholieren leren meer over academisch schrijven, leerstrategieën, samenwerken en analytisch en kritisch denken.

Meer informatie

Blijf op de hoogte!

Informatie over LOB, studiekeuze en voorlichting

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom studiekeuze en voorlichtingsevents voor scholieren en decanen?

Aanmelden

Informatie over lesmaterialen, gastcolleges, nascholing en programma's voor leerlingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Radboud Pre-University College en ontvang als eerste nieuws over ons nieuwe aanbod.

Aanmelden

 

Contactpersonen

Vragen over LOB, voorlichtingsactiviteiten (op school) en studiekeuze?

Neem contact op met Rachèl Wannet en Allysha Humphrey, de contactpersonen voor vo-scholen binnen de divisie Marketing & Communications.

Vragen over lesmaterialen, gastcolleges, nascholing en programma's voor leerlingen?

Neem contact op met het Radboud Pre-University College.