Gastcolleges

Nodig een docent en/of student van de Radboud Universiteit uit bij jou op school of kom met je klas langs op de Radboud-campus. In de gastcolleges verdiepen je leerlingen hun kennis van verschillende onderwerpen en maken ze kennis met de Radboud Universiteit. Bekijk hier ons veelzijdige aanbod per thema.

Duitse Taal en Cultuur

Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met de verschillende kanten van Duitse taal en cultuur? En wil je ze hulp bieden in het oriëntatieproces voor de vervolgstudie? Docenten van de opleiding Duitse Taal en Cultuur delen graag hun enthousiasme voor het vak én voor de wetenschap in een gratis gastcollege.

Bekijk gastcolleges

 

Energietransitie

In het gastcollege ga je klassikaal het bordspel Energiek! spelen onder begeleiding van een docent van de Radboud Universiteit. Tijdens het spel worden de spelers bewust gemaakt van wat de energietransitie inhoudt, welke rol zij daarbij zelf kunnen spelen en dat samenwerken hierin cruciaal is.

Bekijk gastcollege

 

Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen

Studenten Religiewetenschappen, Islamstudies en Theologie verzorgen gastcolleges op middelbare scholen, bijvoorbeeld bij de vakken Levensbeschouwing, Maatschappijwetenschappen, Geschiedenis en Filosofie. Leerlingen maken kennis met een actueel thema en krijgen een verdieping in de lesstof.

Bekijk gastcolleges

 

Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

Heb je interesse om met jouw klas (4, 5 of 6 vwo) een bezoek te brengen aan de Radboud Universiteit en een academische lezing van de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur bij te wonen? In overleg wordt een programma voor jouw klas samengesteld.

Bekijk gastcolleges

 

Kunstgeschiedenis

Tijdens de gastcolleges Kunstgeschiedenis maken jouw leerlingen kennis met een opleiding die aansluit bij het schoolvak Kunst Algemeen. Docenten van de opleidingen Kunstgeschiedenis delen hun enthousiasme voor het vak én voor de wetenschap in een interactief hoorcollege. Thema's van de gastcolleges zijn bijvoorbeeld etiquette in het oude Rome en Michelangelo.

Bekijk gastcolleges

 

Mathematische en natuurkundige wereld

Verdiep je met deze gastcolleges in natuurkundige fenomenen en onderzoek de onderliggende waarheden. Ontdek de wiskunde. De natuur, onze economie en ons brein; allemaal vinden ze hun basis in structuren, formules en patronen uit de wiskunde.

Bekijk de gastcolleges

 

Moleculen en leven

Boek of bekijk een gastcollege voor je scheikundeles, verzorgd door onze wetenschappers en masterstudenten. Wil jij de werking ontrafelen van gezonde en zieke cellen en fundamentele kennis vergaren die nodig is voor medische innovatie of de wereld begrijpen op moleculair niveau en nieuwe moleculen en materialen ontwerpen met gewenste eigenschappen?

Bekijk de gastcolleges

 

Nederlandse Taal en Cultuur

Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met de rijkdom van de studie Nederlandse Taal en Cultuur? En wil je ze hulp bieden bij het oriëntatieproces op de vervolgstudie? De Faculteit der Letteren biedt hiervoor een mooie gelegenheid in de vorm van gastcolleges NTC bij jou op school. 

Bekijk de gastcolleges

 

Rechten

Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met het recht? En wil je ze hulp bieden in het oriëntatieproces voor de vervolgstudie? Dan biedt de Faculteit der Rechtsgeleerdheid hiervoor een mooie gelegenheid in de vorm van een gastcollege Rechten bij jou op school. Docenten van de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Internationaal & Europees recht of Notarieel recht delen hun enthousiasme voor het vak én voor de wetenschap.

Bekijk de gastcolleges

Studenten luisteren naar een college in een collegezaal.

Maatwerk

Heb je voor jouw school andere ideeën voor een lezing of gastcollege? Het Radboud Pre-University College bespreekt dan graag samen de wensen om een programma op maat op te stellen. Vul ons online formulier in en we nemen snel contact met je op.

Aanvragen maatwerk