Gastcolleges Griekse en Latijnse Taal en Cultuur: Academia

Mythen over goede keizers én slechte keizers, vulkaanuitbarstingen, zeeslagen en de opstand van de Bataven: bij de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur van de Radboud Universiteit Nijmegen zitten we niet verlegen om een goed verhaal. En wat kun je beter met een verhaal doen dan doorvertellen? Daarom bieden we, onder de naam Academia, vanaf 1 februari 2008 een serie academische lezingen aan voor bovenbouwklassen vwo. Ben je docent van een bovenbouwklas uit het vwo, dan kun je zelf een programma samenstellen uit ons aanbod van ruim 25 colleges op het gebied van Grieks, Latijn, oude geschiedenis en archeologie.

Programma

Bij het samenstellen van het programma heb je keuze uit ruim 25 lezingen (onderstaand te vinden), waarvan je er twee kiest. Een volledig programma duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit:

  • een archeologische/historische lezing (45 minuten)
  • een letterkundige lezing (45 minuten)
  • desgewenst een korte voorlichting over studeren aan de letterenfaculteit 

Tussen de middag is er gelegenheid om te lunchen in het universiteitsrestaurant De Refter. Aansluitend (of eventueel voorafgaand) kun je, op eigen gelegenheid, een bezoek plannen aan een van de vele musea in Nijmegen en omgeving, zoals Museum Het Valkhof of museum Oriëntalis. Op de website van Visit Nijmegen vind je een uitgebreid overzicht van alle musea in de regio.

Griekse en Latijnse Taal- en Letterkunde

Praktische informatie

De lezingen worden aangeboden op de vrijdag op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen en zijn bedoeld voor leerlingen Grieks en/of Latijn uit de bovenbouw van het vwo. De groepen mogen willekeurig samengesteld zijn uit leerlingen Latijn en/of Grieks van verschillende jaren (4, 5 en/of 6 vwo). Bijwonen van een lezing is mogelijk met een groep van minimaal vijftien en maximaal vijftig leerlingen. Aan de deelname aan de vrijdagochtendlezingen zijn geen kosten verbonden. De kosten voor vervoer en van een eventueel museumbezoek zijn wel voor eigen rekening.

Interesse?

Je kunt contact opnemen met onze programmacoördinator om alle wensen t.a.v. een bepaalde datum en de samenstelling van het programma te bespreken. Wij raden aan minimaal 4 weken voor het geplande bezoek contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.