Gastcolleges Mathematische en natuurkundige wereld

Boek een gastcollege voor je natuurkunde- of wiskundeles, verzorgd door onze wetenschappers en masterstudenten. In deze colleges verdiepen leerlingen hun kennis van verschillende onderwerpen waarnaar op de Radboud Universiteit veel onderzoek wordt gedaan.

Leven op planeten rond een andere zon?

Leer meer over de wetten van Kepler, wat exoplaneten zijn en drie mogelijkheden om dergelijke planeten waar te nemen. Dit gastcollege is het meest geschikt voor een 4/5 havoklas.

Meer over dit gastcollege

Straling

We gebruiken de mobiele telefoon als uitgangspunt om de leerlingen inzicht te geven in de verschillen tussen soorten straling. Dit gastcollege is het meest geschikt voor leerlingen uit jaar 1 en 2 havo/vwo.

Meer over dit gastcollege

Fractals

Leerlingen krijgen les over fractals en construeren vervolgens zelf een bekende fractal: de zeef van Sierpinski. Speciale voorkennis is voor dit college niet nodig en dus is dit college geschikt voor alle jaarlagen havo/vwo.

Meer over dit gastcollege

Het geheim van Google

In deze les leren leerlingen hoe zoekmachines bepalen welke documenten het beste bij een zoekopdracht passen. Dit gastcollege is het meest geschikt voor leerlingen vanaf 4 vwo.

Meer over dit gastcollege

The sky is the limit

In dit college leren leerlingen nadenken over het begrip ‘oneindig'. Wanneer zijn twee verzamelingen even groot? Zijn twee oneindige verzamelingen altijd even groot? Dit gastcollege is het meest geschikt voor leerlingen uit 4 tot 6 vwo.

Meer over dit gastcollege

Statistiek in jouw PWS

Vooral leerlingen met een NT en/of NG profiel merken dat ze nog niet genoeg statistische kennis hebben om goede uitspraken te doen over de verzamelde gegevens. Daarom hebben we een gastcollege ontwikkeld waarin we helpen met de statistiek rondom het PWS.

Meer over dit gastcollege

Kosmische straling: deeltjes uit het heelal

Tijdens het gastcollege wordt verteld hoe het is om onderzoek te doen naar kosmische straling en wat dat eigenlijk is. Wat meten we als we kosmische straling meten en waarom zouden we het willen meten? Dit gastcollege is het meest geschikt voor leerlingen uit 5 en 6 vwo met natuurkunde in het profiel.

Meer over dit gastcollege

Interesse?

Voor meer informatie over de gastcolleges en de kosten kunt u contact opnemen met het PUC of Science. Het programma kan in overleg met de docenten worden aangepast; wij bekijken graag samen de mogelijkheden.