Gastcolleges Moleculen en leven

Boek of bekijk een gastcollege voor je scheikundeles, verzorgd door onze wetenschappers en masterstudenten. In deze colleges verdiepen leerlingen hun kennis van verschillende onderwerpen waarnaar op de Radboud Universiteit veel onderzoek wordt gedaan.

Kun je moleculen zien?

Dit college geeft leerlingen inzicht in hoe klein moleculen eigenlijk zijn. Bovendien maken zij kennis met voor hen nieuwe technieken en apparatuur zoals: electronenmicroscopie, de Atomic Force Microscope (AFM) en Scanning Tunneling Microscope (STM). Het Radboud PUC of Science verzorgt deze les op school. Dit college is het meest geschikt voor leerlingen uit 3 havo/vwo.

Meer over dit gastcollege

Ontwikkeling van een medicijn

In dit college van het Radboud PUC of Science volgen leerlingen het proces van medicijnontwikkeling; vanaf de lead discovery tot de klinische testfases en uiteindelijke goedkeuring. Dit college wordt op school verzorgd en is het meest geschikt voor leerlingen uit 5-6 vwo.

Meer over dit gastcollege

Online COVID-college

Tijdens deze lezing, die uit 3 gratis video's bestaat, neemt Cas van der Made de afweer in het menselijk lichaam nog eens kort door en legt hij uit hoe het Corona-virus zich als pandemie heeft ontwikkeld en hoe een Corona-infectie zich door het menselijk lichaam verspreidt.

Bekijk het college

Interesse?

Voor meer informatie over de gastcolleges en de kosten kunt u contact opnemen met het PUC of Science. Het programma kan in overleg met de docenten worden aangepast; wij bekijken graag samen de mogelijkheden.