Gastcolleges Nederlandse Taal en Cultuur

Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met de rijkdom van de studie Nederlandse Taal en Cultuur? En wil je ze hulp bieden bij het oriëntatieproces op de vervolgstudie? De Faculteit der Letteren biedt hiervoor een mooie gelegenheid in de vorm van gastcolleges bij jou op school. Studenten van de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur nemen leerlingen mee in een actueel thema en zorgen voor verdieping in de lesstof. 

Naast het verzorgen van de gastcolleges, stellen de studenten extra lesmateriaal samen dat in de daaropvolgende les ingezet kan worden. Op deze manier raakt het thema van het gastcollege beter ingebed in het curriculum. Uiteraard is het gebruik van dit materiaal volledig facultatief.

Thema's

De gastcolleges zijn bedoeld voor leerlingen uit 5 of 6 vwo en bestaan uit een interactief hoorcollege met veel ruimte voor vragen en discussie. Je kunt kiezen uit een van de onderstaande thema’s:

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres. Aan het verzorgen van een gastcollege NTC zijn geen kosten verbonden.