Gastcolleges Rechten

Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met het recht? En wil je ze hulp bieden in het oriëntatieproces voor de vervolgstudie? Dan biedt de Faculteit der Rechtsgeleerdheid hiervoor een mooie gelegenheid in de vorm van een gastcollege Rechten bij jou op school. Docenten van de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Internationaal & Europees recht of Notarieel recht delen hun enthousiasme voor het vak én voor de wetenschap. Zo maken jouw leerlingen kennis met een opleiding die geen schoolvak is.

De gastcolleges zijn bedoeld voor leerlingen uit 5 of 6 vwo en zijn een combinatie van een hoorcollege en een interactieve werkgroep. Wij bieden de colleges aan voor scholen in de regio (45 minuten-1 uur reisafstand, daarbuiten in overleg). Je kunt kiezen uit een van de onderstaande thema’s.

Thema’s Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De gastcolleges die wij aanbieden sluiten nauw aan bij onze bacheloropleidingen. De colleges vormen een mix van hoorcollege en interactieve werkgroep. Je kunt kiezen uit vier themagebieden, binnen deze thema's zijn verschillende onderwerpen mogelijk.

Afbeelding wetboek en hamer

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een gastcollege of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar onderstaand e-mailadres. Let op: aan het verzorgen van een gastcollege zijn kosten verbonden. Bekijk hierboven de voorwaarden of neem voor meer informatie contact op.