Handouts studiekeuze

Om je te helpen bij de ondersteuning van scholieren in het studiekeuzeproces heeft de Radboud Universiteit een aantal handouts ontwikkeld die je kunt printen of online verspreiden. Download hieronder de flyers en posters over Studiekeuze of over een aantal specifieke Opleidingen. 

Je kunt de handouts zelf printen of bij ons aanvragen via studievoorlichting [at] ru.nl (studievoorlichting[at]ru[dot]nl) of door te bellen naar +31 24 361 23 45 (optie 2). Vermeld hierbij ook het gewenste aantal flyers.

Studiekeuze

Algemene bachelorbrochure

Welke opleidingen biedt de Radboud Universiteit? En wat is nou eigenlijk 'typisch Radboud'? In deze kennismakingsbrochure staan algemene weetjes over de universiteit en haar opleidingen.

Handout Voorlichtingsactiviteiten Bacheloropleidingen

Op welke manier kunnen scholieren zich oriënteren op bacheloropleidingen aan de Radboud Universiteit en wanneer vinden deze activiteiten plaats? Op de handout vindt u onder meer de data van Open dagen, Proefstuderen en Dagjes meelopen.

Poster Bacheloropleidingen per thema

Studies die raakvlakken hebben liggen in dit schema dicht bij elkaar. Zo zie je geen enkele studie over het hoofd.

Toelatingseisen per profiel 2024 - 2025

Wil je weten met welk vwo-profiel je toegelaten kunt worden bij een van onze bacheloropleidingen? Check dan ons toelatingsschema. Per opleiding gelden specifieke vooropleidingseisen, zoals een bepaald profiel of aanvullend vak.

Handout Selectie en plaatsing

Vijf bacheloropleidingen hebben een maximum aantal beschikbare plaatsen. Dit
heet een numerus fixus. Lees in de handout meer over de selectie- en plaatsingsprocedure.

Poster voorlichtingen

A3 poster met de Online Oriëntatieweek en Bachelor Open Dag 3 & 4 november.

Opleidingen

Vergelijking enkele medische studies

Geneeskunde is een populaire opleiding waarvoor een beperkte instroom (numerus fixus) geldt. Wat zijn de andere mogelijkheden van studiekiezers? De Radboud Universiteit biedt drie medische alternatieven aan: Biomedische Wetenschappen, (Medical) Biology en Molecular Life Sciences.

Handout CW en CIW

Communicatie- en Informatiewetenschappen of Communicatiewetenschap? Aankomende studenten worden nogal eens in verwarring gebracht door twee totaal verschillende opleidingen van de Radboud Universiteit op het gebied van communicatie. Er zijn enige raakvlakken in de studies, maar ze verschillen wezenlijk qua inhoudelijke oriëntatie en opzet.

Handout Dubbelstudies Rechten

De dubbelstudies Recht & Management en Recht & Economie die de Radboud Universiteit aanbiedt zijn uniek in Nederland. Bij een dubbelstudie volgt een student in een periode van vijf jaar twee studies naast elkaar, die worden afgerond met twee mastertitels.

Handout Bedrijfskunde óf Economie en Bedrijfseconomie

Wil je binnen je bachelor een focus op economie of bedrijfskunde? De Radboud Universiteit biedt twee opleidingen aan, beide met een Engelstalige variant.

Overzicht toelatingseisen per profiel 2024 - 2025
Overzicht toelatingseisen per profiel 2024 - 2025

Team Studievoorlichting

Je kunt de handouts zelf printen of bij ons aanvragen via onderstaande gegevens. Vermeld hierbij ook het gewenste aantal flyers.

+31 24 361 23 45