Digital Scavenger Hunt Wiskunde

Na de Wiskundewandeling door historisch Nijmegen bieden we een digitale variant van een puzzeltocht door Nijmegen aan. Tijdens deze tocht lopen leerlingen in groepjes door het centrum van Nijmegen, op zoek naar uitdagende wiskundevragen. Wanneer ze een vraag hebben gevonden, krijgen ze de mogelijkheid deze te beantwoorden en punten te scoren! Op deze manier verkennen de leerlingen de binnenstad van Nijmegen en worden ze uitgedaagd met verschillende wiskundige thema’s. Zo zijn er diverse wiskundige onderwerpen aangeduid met verschillende kleuren, waaronder onder andere meetkundige vragen, goniometrische vragen en uitdagende raadsels. 

Docenten krijgen je een overzicht van waar de teams zich op de kaart bevinden en hoeveel punten iedere groep heeft gescoord. 

Leerlingen zien op de kaart van Nijmegen verschillende vragen staan en loop je met je mobiele telefoon naar de locatie waar je de vraag krijgt. En hebben ook toegang tot het scorebord om de progressie met de andere groepen te vergelijken.

Duur 

Minimaal 1,5 uur en maximaal 3 uur (de duur kan worden gekozen door de school).

Doelgroep

Leerlingen van vwo 5 en 6 met wiskunde B.

Startpunt

Plein 1944 te Nijmegen.

Voorbeeld kaart
Voorbeeld van een gedeelte van de kaart met locaties met verschillende vragen

Interesse?

Voor meer informatie en kosten kunt u contact opnemen met het PUC of Science. Het programma kan in overleg met de docenten worden aangepast; wij bekijken graag samen de mogelijkheden.