Wiskundewandeling door historisch Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en heeft daardoor een rijke geschiedenis. Wanneer je door de stad loopt zie je hier mooie voorbeelden van. Toch missen we vaak details die aan ons verloren gaan. Met deze wiskundewandeling zullen we stilstaan bij een klein stukje van deze Nijmeegse geschiedenis op een speelse puzzelende manier.

De wandeling duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur en is zo’n 6 km lang. Tijdens deze wandeling zullen leerlingen geprikkeld worden met leuke wiskundige opdrachten en raadseltjes. De start en finish is op het plein 1944, gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het is leuk deze wandeling in groepjes uit te voeren waarbij ook gekozen kan worden voor verschillende startpunten. Het is mogelijk, tegen een vergoeding, studenten van de Radboud Universiteit de groepjes te laten begeleiden.

Doelgroep

Leerlingen van 3 en 4 vwo

Wiskunde wandeling door Nijmegen

Interesse?

Voor meer informatie en kosten kunt u contact opnemen met het PUC of Science. Het programma kan in overleg met de docenten worden aangepast; wij bekijken graag samen de mogelijkheden.