Marco van Vemde - Geschiedenis

Marco van Vemde, Teacher in Residence - Geschiedenis
De studie Geschiedenis is zoveel meer dan het geschiedenisboek van de middelbare school.
Naam
Marco van Vemde
Huidige functie
Teacher in Residence - Geschiedenis

Hallo allemaal, mijn naam is Marco van Vemde en in september 2021 ben ik als Teacher in Residence begonnen bij de Radboud Universiteit.

Na mijn studie geschiedenis in Nijmegen heb ik mijn lesbevoegdheid gehaald aan het ILS (het huidige RDA) en sta ik inmiddels al ruim 10 jaar met veel passie voor de klas. De afgelopen zeven jaar ben ik verbonden aan het Lingecollege in Tiel waar ik met veel plezier de leerlingen probeer op te leiden tot kritische, zelf reflecterende en mondige jong volwassenen.

Als Teacher in Residence zal ik me het komende jaar bezig gaan houden met hoe we de aansluiting van het VO naar het WO kunnen verbeteren. Daarnaast wil ik me samen met mijn collega’s gaan bezig houden met de vraag welke academische vaardigheden een student nodig heeft om echt startklaar te zijn voor de universiteit. Ik kijk er naar uit om komend jaar met studenten, collega’s uit het VO en uit het WO aan de slag te gaan met deze doelstellingen.

“Met docenten uit de vakgroep Geschiedenis denk ik elke donderdag na wat de faculteit van een eerstejaars student verwacht. De rest van de week sta ik voor de klas op het Lingecollege in Tiel. Daar geef ik onder andere het vak Wetenschapsoriëntatie. Ik vind het leuk om bezig te zijn met de koppeling tussen de middelbare school en de universiteit. Ook wil ik studenten Geschiedenis meegeven: oriënteer je zo breed mogelijk. Ga kijken wat je leuk vindt en ga daarmee aan de slag. De studie Geschiedenis is zoveel meer dan het geschiedenisboek van de middelbare school. Je verbreedt op de opleiding écht je blik!”