Workshop Profielkeuze 3 vwo

Tijdens de Workshop Profielkeuze 3 vwo vertellen studenten van de Radboud Universiteit wat er allemaal komt kijken bij het maken van een profielkeuze. Het doel van de workshop is om scholieren uit te leggen hoe een bepaald profiel aansluit op universitaire opleidingen en verschillende soorten van onderzoek doen. Op een interactieve manier worden de leerlingen aan het denken gezet over wat ze leuk vinden, waar ze enthousiast van worden, waar hun interesses en kwaliteiten liggen, enzovoort. De volgende onderwerpen komen aan bod: ervaringsverhalen van studenten uit verschillende studierichtingen, tips bij het maken van een profielkeuze, informatie over aansluiting van profielen bij opleidingen en beroepen, informatie over de verschillen tussen vwo, hbo en universiteit, en ten slotte zal onderzoek concreet gemaakt worden aan de hand van voorbeelden.

Doelgroep

3 vwo-leerlingen

Vorm

De studenten zullen de leerlingen actief betrekken bij de Workshop Profielkeuze 3 vwo. Zo gaan de leerlingen bijvoorbeeld met elkaar in gesprek aan de hand van een kwaliteitenspel. De workshop is wegens haar interactieve aard geschikt voor een klassikale groepsgrootte in een regulier onderwijslokaal.

Duur

60 tot 80 minuten

Locatie

Jouw middelbare school

Aanvragen

Profielkeuzespel

Aansluitend op de workshop hebben we het profielkeuzespel ProfiLeren ontwikkeld. Met het spel gaan scholieren in de klas aan de slag met allerlei eigenschappen- , activiteiten- en beroepenkaarten. Het spel is tegen kostprijs te koop.

Meer over profielkeuzespel ProfiLeren

Opdrachtenformulier