FTR-RSBAI206
Relatie Midden-Oosten en Europa
Cursus informatieRooster
CursusFTR-RSBAI206
Studiepunten (ECTS)5
CategorieBA (Bachelor)
VoertaalNederlands
Aangeboden doorRadboud Universiteit; Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen; Opleiding Religiestudies;
Docenten
Examinator
dr. R. Meijer
Overige cursussen docent
Docent
dr. R. Meijer
Overige cursussen docent
Contactpersoon van de cursus
dr. R. Meijer
Overige cursussen docent
Collegejaar2018
Periode
PER4  (08-04-2019 t/m 09-06-2019)
Aanvangsblok
PER4
Onderwijsvorm
voltijd
Opmerking-
Inschrijven via OSIRISJa
Inschrijven voor bijvakkersJa
VoorinschrijvingNee
WachtlijstNee
Plaatsingsprocedure-
Cursusdoelen

Na afloop van de cursus heb je inzicht verworven in de wijze waarop de relatie tussen Nederland en een land in de Arabische wereld zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Daarbij wordt Marokko als voorbeeld genomen. Je hebt ook inzicht gekregen in de huidige stand van de relatie tussen Marokko en Nederland, en met de EU en de rest van de internationale gemeenschap.

Inhoud
De cursus geeft inzicht in de betrekkingen tussen Europa en het Midden-Oosten door in te zoomen op de betrekkingen tussen Nederland en Marokko die al meer dan 400 jaar bestaan. We doen dit aan de hand van hoorcolleges over verschillende periodes en de ontwikkelingen van die relaties door de tijd.
De studenten geven presentaties over historische figuren die de betrekkingen inkleuren en over thema's gerelateerd aan de betrekkingen in de moderne tijd, die worden gekenmerkt door de gevolgen van (arbeids)migratie, internationale handel, beleid van de EU en internationaal veiligheidsbeleid. In de presentaties mogen ook relaties met andere Arabische landen worden behandeld.
Toetsinformatie
• Tentamen met open vragen over de behandelde stof
• Beoordelingen van de presentaties

Het cijfer is als volgt opgebouwd: 0,2 per presentatie, dus 0,4 voor twee presentaties en 0,6 voor het tentamen met open vragen.

Verplicht materiaal
Digitale leeromgeving (Brightspace)
Wordt tijdens de cursus via Brightspace verstrekt.

Werkvormen
Hoor- en werkcollege
AanwezigheidsplichtJa

Algemeen
Hoorcolleges over de historische betrekkingen tussen Nederland en de Arabische wereld in het algemeen en met Marokko in het bijzonder. Presentaties van studenten (2 per student) over een aantal concrete aspecten van die relaties.

Toetsen
Tentamen
Weging1
ToetsvormTentamen
GelegenhedenBlok TENT4, Blok TENT5