LET-LETMI-DT02
Denktank: Conflict en Coöperatie in de Mediterrane Wereld
Cursus informatieRooster
CursusLET-LETMI-DT02
Studiepunten (ECTS)10
Categorie-
VoertaalNederlands
Aangeboden doorRadboud Universiteit; Faculteit der Letteren; Letteren algemeen;
Docenten
VorigeVolgende 1
Docent
dr. R.J.J. Blankenborg
Overige cursussen docent
Docent
dr. L. Foubert
Overige cursussen docent
Contactpersoon van de cursus
dr. E.E.J. Manders
Overige cursussen docent
Coördinator
dr. E.E.J. Manders
Overige cursussen docent
Docent
dr. E.E.J. Manders
Overige cursussen docent
Collegejaar2022
Periode
PER 3-PER 4  (30-01-2023 t/m 03-09-2023)
Aanvangsblok
PER 3
Onderwijsvorm
voltijd
Opmerking-
Inschrijven via OSIRISJa
Inschrijven voor bijvakkersJa
VoorinschrijvingNee
WachtlijstNee
Plaatsingsprocedure-
Cursusdoelen
Na afloop van de cursus kun je:
  • in teamverband taken verdelen en constructief samenwerken
  • een maatschappelijk vraagstuk vertalen in een projectplan (inclusief onderzoek)
  • de resultaten van het (onderzoeks)project op een heldere en voor de samenleving relevante manier presenteren
  • reflecteren op het groeps- en onderzoeksproces
  • vanuit de eigen major-discipline een aantoonbare bijdrage leveren aan de reflectie op een voor het thema relevant maatschappelijk onderwerp in woord en geschrift
Inhoud
In de denktank ga je aan de slag met een concrete opdracht van een organisatie op het gebied van conflicten en coöperatie in de Mediterrane wereld.
 
Er zal worden samengewerkt met organisaties en bedrijven die zich bezig houden met onderzoek naar en berichtgeving over de landen rond de Middellandse Zee, zoals bijvoorbeeld de (Vlaams-) Nederlandse wetenschappelijke Instituten (Rome, Athene, Cairo, Rabat, Istanbul), musea, erfgoedinstellingen en media-organisaties. Je gaat groepsgewijs aan de slag met vraagstukken over de internationale relaties tussen de betreffende landen en Nederland en waarmee de Nederlandse instituten op een of andere wijze mee te maken hebben. Deze kunnen bijvoorbeeld aansluiten bij actuele problematieken zoals emigratie en de recente vluchtelingencrisis, maar ook bij lopend onderzoek naar het historische perspectief en representatie van de mediterrane wereld als ‘hub’ van het ene naar het andere continent - voor allerhande reizigers, van pelgrims tot kunstenaars en geleerden. Ook vragen op het gebied van bestuur en beleid kunnen aan de orde komen, zoals comparatief onderzoek naar politieke of culturele tradities en praktijken in enerzijds Nederland en anderzijds het mediterrane gebied. De bedrijfsvoering van de organisaties zelf, tenslotte, kan aanknopingspunten bieden voor bijvoorbeeld onderzoek naar de manieren om een groter publiek te bereiken of (in Nederland) een grotere uitstraling te krijgen.

Over de denktank
De denktank is een cursus waarin je in interdisciplinair samengestelde groepen onder begeleiding van een docent een maatschappelijk vraagstuk onderzoekt. De opzet is vergelijkbaar met hoe in de maatschappij onderzoek wordt gedaan op projectbasis. In de denktank gebruik je de kennis en vaardigheden die je in je studie en de andere cursussen van de minor hebt opgedaan en breidt deze verder uit door van elkaar te leren tijdens het werken aan het project. Op die manier ontwikkel je de competenties vanuit je eigen discipline voor je professionele toekomst. 
Die combinatie van onderzoek, reflectie en praktijk is het kernpunt van de denktank. 

Overweeg je een individuele invulling van de denktank? Houd dan rekening met het tijdpad (15 december verzoek indienen bij de examencommissie). Meer informatie hierover vind je in de minorgids.

 
Niveau

Voorkennis
LET-LETMI-TH02 - Themacursus: Conflict en Coöperatie in de Mediterrane Wereld

Schrijf je in december in voor deze cursus, ook als je de herkansing van de themacursus, die in januari plaatsvindt, nog moet maken en dus op het moment van inschrijven voor de denktank nog niet aan de ingangsvoorwaarde (themacursus behaald) voldoet. Wil je een individuele invulling van de denktank gaan doen, dien dan voor de kerstvakantie je verzoek in bij de examencommissie.
Toetsinformatie

Bijzonderheden

Werkvormen
Cursus
AanwezigheidsplichtJa

Toetsen
Portfolio
Weging100
ToetsvormWerkstuk
GelegenhedenBlok PER 4, Blok PER 4

Minimum cijfer
V